Je kunt de douche laten glanzen door alleen schoonmaakazijn te gebruiken

door Natasja

09 Februari 2023

Je kunt de douche laten glanzen door alleen schoonmaakazijn te gebruiken
Advertisement

Alcoholazijn, ook bekend als witte azijn, is een oplossing van water en azijnzuur die verschilt van wijnazijn.

Het staat bekend om zijn reinigende, ontvettende en ontsmettende eigenschappen, waardoor het een perfecte bondgenoot is voor allerlei huishoudelijke klusjes. En als je de waarde ervan nog meer wilt verhogen, kun je niet voorbijgaan aan het feit dat het gemakkelijk verkrijgbaar, goedkoop en volkomen natuurlijk is.

Een van de dingen in huis die je met deze kostbare oplossing kunt laten schitteren is zeker de douche, met al zijn onderdelen. Hier laten we de problemen zien die je kunt oplossen en hoe je dat kunt doen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Kalk verwijderen: een van de grootste vijanden van de douche is natuurlijk kalk. Of het nu gaat om de tegels, de douchecabine of de kranen, kalkaanslag moet worden gecontroleerd en doeltreffend worden behandeld om het te voorkomen. En alcoholazijn kan daarbij zeer waardevol zijn. Breng het over in een spuitbus en spuit het puur op de te reinigen plekken. Laat het 10 tot 20 minuten inwerken, afhankelijk van de mate van vuil of korstvorming die moet worden verwijderd. Je kunt het vuil verwijderen met een doek, een spons of, in het geval van bijzonder moeilijke korsten, een oude tandenborstel. Spoel af en droog met een schone microvezeldoek, vooral als het water bijzonder kalkrijk is.
  • Schimmel behandelen: schimmel kan ook vaak de douche aantasten in een bijzonder natte badkamer. Om het met alcoholazijn te verwijderen, kun je een microvezeldoekje gebruiken. Veeg het, goed gedrenkt in azijn, over de door schimmel aangetaste plekken en laat het 20 tot 30 minuten zitten. Verwijder na die tijd de schimmel met een spons of borstel. Spoel grondig af en droog af.
  • Laat het glas glanzen: douchewanden zijn vaak het moeilijkst te behandelen, omdat het water bij het opdrogen gemakkelijk kringen en kalkaanslag veroorzaakt. Ze perfect reinigen, zonder de juiste methode, is dus moeilijk. Om ze het best te laten glanzen met witte azijn, verdun je twee kopjes in 500 ml water en breng je de oplossing over in een verdamper. Spuit op het glas en droog het met een schone microvezeldoek, keukendoek of krantenpapier. Je zult onmiddellijk het verschil merken.

Heb je al alcoholazijn gebruikt om je douche te laten glanzen?

Advertisement