Scheerschuim: ongewone bondgenoot bij het schoonmaken

door Natasja

11 Februari 2023

Scheerschuim: ongewone bondgenoot bij het schoonmaken
Advertisement

Iedereen die thuis woont met een tiener of volwassen man heeft minstens één fles in het badkamerkastje staan: scheerschuim is een onmisbaar product als je er altijd schoon, netjes en verzorgd uit wilt zien. Tenzij men kiest voor een onverzorgde baard die alleen bij de kapper wordt getrimd. Sommige mensen gebruiken het alleen voor het specifieke doel waarvoor het bestemd is, terwijl anderen het gebruiken om hinderlijke insectennesten uit hun huis te verwijderen.

Maar wis je dat scheerschuim ook een zeer effectieve bondgenoot kan zijn bij het huis schoonmaken? Er zijn verschillende situaties waarin we het kunnen gebruiken in plaats van specifieke middelen, sommige zelfs schijnbaar moeilijk op te lossen. Laten we ze samen ontdekken.

via @carolina.mccauley/Instagram

Advertisement
@carolina.mccauley/Instagram

@carolina.mccauley/Instagram

Instagram-gebruiker @carolina.mccauley https://www.instagram.com/carolina.mccauley/ deelt op haar sociale account verschillende videotutorials waarin ze haar trucs uitlegt om het huis schoon en opgeruimd te houden. In een ervan toont ze enkele alternatieve toepassingen voor scheerschuim, waarvan de eerste misschien wel de meest ongelooflijke is. Het gewone scheerproduct kan in feite worden gebruikt om vlekken uit matrassen te verwijderen: spuit het rechtstreeks op de vlek en laat het 20 minuten inwerken alvorens het te verwijderen en af te spoelen. Je zult zien wat een resultaat!

Een andere toepassing van scheerschuim is het schoonmaken van wastafels en kranen in de badkamer. Door met schuim te wrijven wordt het keramiek en het metaal van deze voorwerpen weer schoon en worden vlekken en kalkvlekken moeiteloos verwijderd. Maar er zijn nog meer toepassingen.

Advertisement
@carolagramina.mccauley/Instagram

@carolagramina.mccauley/Instagram

Scheerschuim is niet alleen nuttig in de badkamer en op matrassen, maar ook in de rest van het huis. Als je spiegels moet schoonmaken en bang bent dat klassieke middelen lelijke strepen achterlaten of dat ze na het schoonmaken meteen onder de vingerafdrukken zitten, dan is scheerschuim de juiste oplossing. Spuit het op het spiegeloppervlak en verwijder het met een droge microvezeldoek en je spiegel ziet er weer als nieuw uit.

Messing handgrepen hebben ook baat bij een behandeling met scheerschuim. Als je wilt dat ze weer blinkend en glanzend worden, hoef je alleen een beetje te wrijven met een microvezeldoekje met scheerschuim en het resultaat zal verbluffend zijn. Bekijk de video https://www.instagram.com/p/CnSF9R6KCQK/!

Waarvoor koop jij scheerschuim? Alleen voor het scheren of ook voor andere doeleinden?

Advertisement