12 ideeën om een onweerstaanbare en complete washoek te creëren

door Natasja

24 Januari 2023

12 ideeën om een onweerstaanbare en complete washoek te creëren
Advertisement

De was doen is elke keer weer een tijdrovende en bewerkelijke klus, om nog maar te zwijgen van het feit dat je, om al het te wassen wasgoed te verzamelen en vervolgens op te hangen of zelfs voor te behandelen voor bepaalde wasbeurten, meestal op veel verschillende plaatsen in huis aan het werk bent. In plaats daarvan zou het ideaal zijn om een hoekje in te kunnen richten waar plaats is voor al de benodigde spullen, van huishoudelijke apparaten tot schoonmaakmiddelen en diverse accessoires. Nog beter zou het zijn als je een kamer, ruimte onder de trap of een kast ter beschikking had. Laten we het dus hebben over een complete en goed georganiseerde washoek, waardoor de was doen zelfs leuk wordt.

Bekijk enkele voorbeelden van mooie en efficiënte washoeken in de foto's hieronder.

Advertisement

Wasmachine en wasdroger naast elkaar, en daarboven een diepe plank voor het wasgoed. Nog een paar grote planken aan de rest van de muur. Er ontbreekt niets essentieels!

Advertisement

Als er ruimte is voor een wastafel, heb je echt niks meer nodig. En eventueel kunnen de apparaten daarvoor op elkaar worden gerangschikt.

Als je de wasmachine en de droger in een kamer met op maat gemaakte meubels zet, of in ieder geval gecombineerd om de beschikbare ruimte tot op de millimeter te vullen, dan moet je ook overwegen een strijkplank van het soort dat in de kast kan worden ingeklapt, te plaatsen.

Als er ruimte is, is het mooi om een verticale kast tussen de verschillende apparaten te plaatsen om wasmiddelen en wat het meest nodig is op te bergen.

Ook een kast met schuifdeuren kan een complete washoek herbergen (en dan eventueel aan het oog onttrekken). Eventueel in de badkamer.

Advertisement

Het is belangrijk om altijd aparte wasmanden te hebben: die versnellen de tijd enorm!

Voor meer eenvoudige oplossingen kunnen stevige plastic of houten bakken ook handige wandplanken worden voor wasmiddelen.

Advertisement

Veel manden op meerdere planken: een kast waar grote manden in passen is ideaal voor de washoek.

Wanneer je de wasmachine wilt verbergen, of misschien alleen de manden vol vuile was, is een gordijn een goedkope en mooie oplossing.

Advertisement

Als er niet te veel ruimte in de kamer is, kun je overwegen alle accessoires (inclusief wasmanden) aan een muur te bevestigen, met behulp van een geperforeerd paneel.

Wandkasten en een houten stok met hangers zijn erg handig voor wasgoed dat nog gestreken moet worden, of wanneer je kleding wilt laten drogen zodat het niet kreukt.

Advertisement

Een bankje met een kapstok naast de washoek betekent dat het zelfs in de hal van het huis kan worden geplaatst, mits met een beetje zorg afgewerkt!

Hoe ziet jouw droomwashoek eruit?

Advertisement