11 creatieve manieren om chipskokers fantasievol te recyclen

door Natasja

25 Januari 2023

11 creatieve manieren om chipskokers fantasievol te recyclen
Advertisement

Sommige van de meest geliefde chips worden al vele jaren verkocht in typische cilinderverpakkingen: dikke, sterke kartonnen kokers, verstevigd aan de randen, die erin slagen om de gefrituurde chips binnenin te bewaren. Het duurt niet lang voor je ze leeg hebt en denkt er niet lang over na om ze weg te gooien, terwijl je die kokers misschien af en toe kunt bewaren voor een of ander creatief voorwerp.

Hun typische vorm, in feite die eenvoudige cilinder, leent zich om te worden omgevormd tot nuttige of zelfs louter decoratieve accessoires, allemaal aan te passen met verschillende technieken. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Ze zijn ideaal om er bloemvazen van te maken, natuurlijk voor kunst- of droge bloemen: om ze te versieren kun je verf gebruiken (en met metallic verf zien ze er geweldig uit) of ze ook bekleden met papier van je favoriete patroon.

Advertisement

Door het papier te combineren met de soort bloemen die je erin wilt zetten, kun je originele decoraties bedenken waarvan je nooit zou geloven dat ze van een chipskoker zijn gemaakt.

Een ander type bedekking is met materialen die je erop kunt lijmen zoals stenen of zelfs edelstenen! 

Deze hoge, lange houders zijn niet alleen leuk om bloemen in te zetten, maar ook om verschillende voorwerpen netjes te houden. Breinaalden bijvoorbeeld!

Of ze kunnen worden veranderd in pollepelhouders, messenhouders enz. Ze nemen niet veel plaats in op de planken!

Advertisement

Door hun vorm lenen ze zich van nature voor lange soorten pasta, zoals spaghetti en dergelijke.

Je zou ze kunnen voorzien van haken en 'armen' om er DIY sieradenhouders van te maken om al je accessoires bij de hand te hebben.

Advertisement

Sommige mensen maken er ook mooie lampen van en dit fraai vormgegeven model zou prachtig zijn om na te maken.

Had je ooit gedacht dat een chipskoker kon dienen als een soort podium voor papieren voorwerpen gemaakt met origami? Een werkelijk unieke en creatieve decoratie!

Advertisement

Een hoge cilinder is gemakkelijk om te toveren in een vuurtoren: het kan een tafellamp worden, of eventueel ook een spaarpot.

Online kun je heel veel inspiraties vinden om de vorm van deze kokers te gebruiken als hoofdconstructie van papieren kastelen, misschien gecombineerd met wc-rollen voor de verschillende torens!

Zou je het ook leuk vinden om een chipskoker op een creatieve manier te recyclen?

Advertisement