Hoe maak je de zwartgeblakerde onderkant van pannen schoon met 2 natuurlijke middelen?

door Natasja

24 Januari 2023

Hoe maak je de zwartgeblakerde onderkant van pannen schoon met 2 natuurlijke middelen?
Advertisement

Sommige soorten kook- en braadpannen, zelfs nieuwe, hebben de neiging om aan de buitenkant zwart te worden en er meteen oud en onverzorgd uit te zien. Het is zeker niet mogelijk om ze alleen vanwege dit probleem steeds te vervangen. Een pan kan echt een stuk langer mee.

Het is natuurlijk waar dat de zwarte kleur er niet mooi uitziet en het lijkt of de pannen vies zijn, ook al komt dit niet overeen met de werkelijkheid.

Er zijn echter trucs en handigheidjes waarmee je, met behulp van natuurlijke middelen, de onderkanten van pannen glanzend en zo goed als nieuw kan houden of terugbrengen. Lees hieronder verder en we laten je zien hoe dat moet.

Advertisement
Reddit

Reddit

De meest gebruikte natuurlijke ingrediënten zijn azijn en baking soda. Van beide is bekend dat zij zeer vaak en in verschillende omstandigheden in de huishoudelijke reiniging worden gebruikt. Dit komt doordat ze uitstekende reinigende en schurende eigenschappen hebben. In het onderhavige geval kunnen ze afzonderlijk of samen doeltreffend worden gebruikt.

  • Azijn: giet de azijn gewoon puur (liefst verwarmd) op de onderkant van de pan en laat even zitten. Wrijf vervolgens de vlekken weg met de schurende kant van de spons en spoel af.
  • Baking soda: je kunt de baking soda op de onderkant strooien en er kokend water overheen gieten. Laat het weer een paar minuten zitten en verwijder het zwart met de spons en spoel het daarna goed af.
  • Azijn en baking soda: om de reinigingskracht van beide ingrediënten te versterken, misschien in situaties van meer hardnekkige vlekken, kun je ze combineren. Giet verwarmde azijn op de te reinigen onderkant. Voeg baking soda toe. Dankzij de chemische reactie ontstaat een soort schuim waarmee je, als je het een paar minuten laat inwerken, met groot gemak allerlei soorten zwarten, vlekken en korsten kunt verwijderen. Dan hoef je alles alleen nog maar goed af te spoelen.

Heb je deze middelen al in de praktijk ervaren? Zo niet, dan hoef je het alleen maar te proberen!

Advertisement