De droger grondig reinigen met deze tutorial wordt kinderspel

door Natasja

19 Januari 2023

De droger grondig reinigen met deze tutorial wordt kinderspel
Advertisement

De wasdroger is een fijn hulpmiddel, vooral in het winterseizoen, wanneer hij ons in staat stelt de droogtijd van het wasgoed tot een minimum te beperken, zodat we het gedoe van het wasrek dat steeds door het hele huis wordt verplaatst op zoek naar de meest efficiënte radiator en het wasgoed dat vochtig ruikt door de buitensporig lange droogtijd, kunnen vermijden. Dankzij de wasdroger kun je ook gemakkelijker de vorming van die lelijke vocht- en schimmelvlekken op de muren vermijden, omdat de vochtigheidsgraad niet stijgt doordat het wasgoed te drogen wordt gehangen. Om deze redenen is het belangrijk dat dit apparaat correct wordt onderhouden, zodat het altijd efficiënt blijft en goed functioneert.

Maar weet je echt zeker dat je de juiste werkwijze kent om de wasdroger te reinigen? De fundamentele handeling in dit geval is het verwijderen van pluizen uit de twee filterlichamen.

via @morrisfamily_home/TikTok

Advertisement
@morrisfamily_home/TikTok

@morrisfamily_home/TikTok

De Tiktokker @morrisfamily_home https://www.tiktok.com/@morrisfamily_home laat ons in een van haar video's zien hoe je de filters van wasdrogers grondig reinigt, zodat ze efficiënt blijven werken. We beginnen met het eerste filter, het filter bij de trommelinlaat, dat elke droogcyclus moet worden gereinigd. Dit filter kan gemakkelijk worden verwijderd en de pluizen kunnen met de hand of met behulp van een stofzuigerborstel worden verwijderd.

De filterbehuizing moet ook met behulp van de stofzuiger van pluizen worden ontdaan. Het filter kan onder stromend water worden gewassen voordat het weer in elkaar wordt gezet, terwijl de behuizing gewoon met een vochtige microvezeldoek kan worden afgenomen. 

Advertisement
@morrisfamily_home/TikTok

@morrisfamily_home/TikTok

Het tweede filter, dat zich in de verdamper bevindt, is iets kwetsbaarder maar minder gevoelig voor vuilophoping en kan minder vaak worden gereinigd, om de 8/10 droogcycli. Ook hier kan het filter worden verwijderd en gestofzuigd, waarna het onder stromend water wordt gewassen om alle resten te verwijderen. De behuizing moet ook worden schoongemaakt met behulp van een borsteltje en een stofzuiger en vervolgens met een vochtige doek worden afgenomen. Plaats het filter terug wanneer je klaar bent.

Met deze eenvoudige stappen is de wasdroger altijd perfect schoon en efficiënt! Bekijk de video https://www.tiktok.com/@morrisfamily_home/video/7138508959832378630?is_from_webapp=v1&item_id=7138508959832378630 om de resultaten te zien.

Advertisement