8 voorwerpen die je in huis moet hebben om het schoon en netjes te houden

door Natasja

19 Januari 2023

8 voorwerpen die je in huis moet hebben om het schoon en netjes te houden
Advertisement

Het hebben van een schoon en opgeruimd huis is zeker het resultaat van voortdurende inspanning, maar als we onszelf uitrusten met misschien een paar accessoires en hulpmiddelen die deze taak vergemakkelijken, is dat nog mooier natuurlijk. In feite zijn er voorwerpen die misschien een kleine handeling vergemakkelijken, of dagelijkse ergernissen wegnemen, en waarom die niet gebruiken om een beetje van de inspanningen van het dagelijks leven te verlichten?

Een schoenenrek op de juiste plaats, de spons die vuil in één keer verwijdert, herbruikbare hulpmiddelen die ons ervan weerhouden de deur uit te gaan en meer geld uit te geven: het zijn allemaal middelen die het overwegen waard zijn. Hier zijn er een paar.

Advertisement
TSDesignsUS/Etsy

TSDesignsUS/Etsy

Stofvangerdoekjes om aan de handgrepen te bevestigen, maar in plaats van de meer populaire wegwerpdoekjes zijn deze doekjes wasbaar en ontelbare keren herbruikbaar!

Advertisement
WilkiesGrove/Etsy

WilkiesGrove/Etsy

Toiletreinigingstabletten: ze zijn bruisend, gemaakt van natuurlijke ingrediënten en aangenaam geparfumeerd. Behalve dat je ze online kunt kopen, kun je ook een recept vinden om zelf thuis te maken met baking soda, essentiële olie en weinig andere ingrediënten!

Cedarspace/Etsy

Cedarspace/Etsy

Originele badmatten: houten exemplaren verfraaien niet alleen op unieke wijze de badkamer, waardoor deze op een kuuroord lijkt, maar zijn ook zeer duurzaam. Duurzaam hout (zoals teak, ceder, maar ook bamboe en vele andere), dat goed behandeld en waterdicht gemaakt is, hoeft niet in de wasmachine gewassen te worden of snel door een ander exemplaar vervangen te worden. Wat ook een milieuvriendelijke keuze is.

Amazon

Amazon

Huisdierhaarrollers: deze zijn onmisbaar voor iedereen met honden of katten in huis, want je hebt niet altijd een stofzuiger bij de hand om banken en fauteuils onderweg schoon te maken, of ook de manden van onze vrienden. En kiezen voor herbruikbare exemplaren is een investering die ook het milieu ten goede komt.

Monica toro/Amazon

Monica toro/Amazon

Een afwasmiddeldispenser: handig om altijd te weten waar je de spons moet neerleggen, maar vooral om in één keer de juiste hoeveelheid afwasmiddel te doseren. Geen onnodige verspilling!

Advertisement
Amazon

Amazon

Verstelbare bretels voor lakens met elastische hoeken: geen wegglijdende lakens meer tijdens de nacht. Met zo'n accessoire blijven ze altijd strak en op hun plaats, ook al zijn ze misschien wat oud en zijn de elastieken niet meer zo elastisch als vroeger.

Amazon

Amazon

De wonderspons: melamine sponzen zijn een nooit te onderschatten bondgenoot, waarvan je altijd een kleine voorraad in huis moet hebben. Ze laten moeilijke vlekken verdwijnen van oppervlakken waarvan we vaak niet weten hoe we ze moeten schoonmaken. Ze worden gebruikt op werkbladen, muren, schoenen, braadpannen en meer. Maar vergeet niet dat ze altijd een beetje nat moeten zijn om goed te kunnen werken!

Advertisement
Amazon

Amazon

Een schoenenrek met open schappen: denk er maar eens over na, als je een kamer in huis opruimt, of misschien de hal zelf. Als er schoenen op de vloer staan, verandert het uiterlijk van de kamer door ze gewoon van de vloer te halen en netjes op te bergen. Op de plaatsen waar ze zich het vaakst lijken op te hopen, kun je dus het beste een klein, compact en gebruiksvriendelijk schoenenrek plaatsen, zonder kantelende laden of deuren.

Wat zijn de voorwerpen waar je thuis niet zonder kunt om het schoon en netjes te houden?

Advertisement