5 geluksplanten om binnenshuis te houden: mooi en gemakkelijk te kweken

door Natasja

24 Januari 2023

5 geluksplanten om binnenshuis te houden: mooi en gemakkelijk te kweken
Advertisement

In alle culturen van de wereld zijn planten altijd een fundamenteel onderdeel geweest van het dagelijks leven: sommige volken halen er op verschillende manieren hun levensonderhoud uit en gebruiken ze soms als geneesmiddel. Maar er is ook een groot aantal tradities en overtuigingen volgens welke veel verschillende soorten geluk kunnen brengen aan degenen die ze cadeau krijgen of in huis kweken.

Dus zelfs soorten die we misschien al in huis hebben, of die we gewoon als mooie kamerplanten beschouwden, krijgen een extra waarde: voorspoed, vreugde, geluk... Planten kunnen ook symbolen worden van dit alles. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement

Jadeboom of geldplant (Crassula Ovata)

Jadeboom of geldplant (Crassula Ovata)

iwalpi/Reddit

Deze plant is over de hele wereld bekend onder verschillende algemene namen, zoals "jadeboom" of "geldplant", omdat hem het vermogen wordt toegeschreven geluk en voorspoed te brengen. De wetenschappelijke naam is Crassula ovata, en dit geloof is wijdverspreid in China en vervolgens in de rest van de wereld, hoewel Crassula ovata een vetplant is die inheems is in Afrika. Hij heeft vlezige jadekleurige bladeren (vandaar zijn andere gemeenschappelijke naam) die een enigszins ronde vorm aannemen en aan munten doen denken.

Gemakkelijk te kweken, met de neiging langzaam te groeien en ook gemakkelijk te vermeerderen, is het een ideale plant om binnenshuis te houden!

Advertisement

Drakenbloedboom (Dracaena)

Drakenbloedboom (Dracaena)

Wikimedia Commons

De Dracaena is een van de meest voorkomende kamerplanten ter wereld, hoewel hij in zijn natuurlijke omgeving werkelijk opmerkelijke afmetingen kan bereiken. In het bijzonder wordt de D. FragransMassangeana beschouwd als een van de beste planten om binnenshuis te houden, omdat hij de lucht binnenshuis kan filteren. Hij wordt ook wel "Geluksbrenger" genoemd en het is een zeer robuuste en langlevende plant die zich ook zeer gemakkelijk voortplant.

Ficus ginseng ( Ficus retusa of Ficus microcarpa)

Ficus ginseng ( Ficus retusa of Ficus microcarpa)

masterkm/Reddit

Cyclaam

Cyclaam

ShowMePizza/Reddit

Ook deze plant, niet bij iedereen bekend, wordt beschouwd als een soort amulet tegen ongeluk, en volgens sommige tradities is het ook een symbool van voorspoed en vruchtbaarheid. We weten allemaal hoe goed ze bestand zijn tegen lage temperaturen, zozeer zelfs dat ze een van de favoriete planten zijn om te kweken en cadeau te geven tijdens de koude seizoenen.

Varen

Varen

rosstafa1/Reddit

De varen (vooral die welke bekend staat als "Boston varen") is een van de populairste kamerplanten, omdat hij zelfs in een niet erg lichte omgeving kan leven en van vochtige omgevingen houdt, zoals de badkamer. Maar wist je dat hij ook de kracht heeft om ongeluk en negatieve energieën af te weren? In sommige culturen, ook vanwege hun magische eigenschappen, worden ze beschouwd als "gastvrije" planten, perfect om in de hal van een huis te plaatsen. Kortom, ze mogen echt niet ontbreken in de inrichting!

Heb je al een van deze planten in huis?

Advertisement