Herfst in de tuin: 17 creatieve decoraties om de schoonheid van een magisch seizoen te versterken

door Natasja

17 Oktober 2023

Herfst in de tuin: 17 creatieve decoraties om de schoonheid van een magisch seizoen te versterken
Advertisement

Pompoenen, kleurrijke bladeren, maar ook bloemen en planten die op hun mooist zijn in de herfst: je kunt alles gebruiken om herfstdecoraties in de tuin te maken. Bloembedden, plantenbakken, composities en nog veel meer zullen de onmiskenbare symbolen en kleuren van het seizoen bevatten, waardoor er magie ontstaat in elke hoek.

Je kunt de ingang versieren, maar ook bloembedden en elk gebied in de tuin dat je maar wilt: er zijn heel veel ideeën en kunnen allemaal worden aangepast aan je eigen smaak. Bekijk de voorstellen hieronder.

Advertisement

Herfst in de tuin: de natuur is altijd een bron van inspiratie

Met een paar pompoenen, misschien zelfs wat kaarsen, zijn we al een heel eind op weg: het is misschien een kwestie van de meest schilderachtige manier vinden om ze te rangschikken en de juiste sfeer wordt gecreëerd.

Advertisement

Op veel plaatsen over de hele wereld zijn boerderijen een leuke bestemming om te bezoeken in de herfst, vooral met kleine kinderen. Dus waarom zou je je niet door boerderijen laten inspireren om dit seizoen je tuin te versieren?

Elke plantenbak buiten wordt een symfonie van herfstkleuren

Pompoenen in plantenbakken zijn een snel en effectief idee: voeg sierlijke exemplaren, echt of nep, toe rond planten in potten en het is gelijk herfst!

En dan kun je bloemstukken maken met seizoensplanten, zoals chrysanten maar ook veel kleurrijke bladplanten, waaronder sierkool!

Ook met gedroogde planten, of planten die oranje kleuren in de herfst, kun je prachtige buitencomposities maken als je ze op een beschutte plek gebruikt.

Advertisement

Hangende plantenbakken met pompoenen

In de lente en zomer zijn de hanging baskets gevuld met bloemen, in de herfst kunnen er pompoenen in!

Of composities van dennenappels en bloemen, zelfs nep (zodat je met deze temperaturen en vochtigheid niet het risico loopt dat ze gaan rotten), allemaal in een herfstthema.

Advertisement

Herfstshow bij de ingang

Met toegangstrappen tot het huis is het zonde om de trap niet te gebruiken als podium voor seizoensdecoraties: in de herfst zijn bloemen van dat seizoen, pompoenen en misschien lantaarns of kaarsen de hoofdrolspelers.

Het combineren van verschillende soorten pompoenen is altijd een winnende oplossing.

Advertisement

En de creatievelingen kunnen hun inspiratie ook halen uit verticale composities: het lijken bijna sculpturen van gestapelde pompoenen omringd door metalen roosters!

Kleine hal? Geen probleem: ook met een hoekje bij de deur kun je een prachtig herfsttafereel creëren.

Advertisement

Herfstcomposities ook voor vensterbanken

Als je plantenbakken op vensterbanken hebt, kunnen ze houders worden voor andere bloemcomposities in herfstthema. Ook hier pompoenen, kolen, hangplanten met paarse bladeren, maar ook klimop en nog veel meer. De keuze is oneindig!

Vaak volstaat het om de puur herfstige onderdelen zoals pompoenen te vervangen door dennenappels of planten die geassocieerd worden met kerst en winter, zodat je dezelfde basis kunt gebruiken in de komende maanden!

Advertisement

Herfstkruiwagens in de tuin

Als je een oude kruiwagen hebt die niet meer goed werkt, gebruik hem dan als originele plantenbak. Elk seizoen kan het hoogtepunt van de tuin worden, ook de herfst.

Je zou ook kunnen overwegen om een paar decoratieve kruiwagens te nemen om soortgelijke scenario's te creëren en lege of anonieme plekken in de tuin om te toveren tot interessante plekken.

Advertisement

Meer ideeën om de tuin te vullen met herfstdecoraties

Het is altijd een goed idee om na te denken over welke bloemen en planten in elk seizoen het mooist zijn en ervoor te zorgen dat sommige bloemperken of paden worden versierd met bloemen en planten die bloeien in de herfstmaanden. En ook daar kun je pompoenen of handgemaakte decoraties toevoegen om het nog meer te benadrukken!

Ook alle decoratieve steunen in de tuin, zoals hekjes, fonteinen die meestal gevuld zijn met bloemen, muren en meer, kunnen allemaal gebruikt worden als themadecor!

Wil jij ook de herfstmagie in je tuin creëren?

Advertisement