12 prachtige ideeën om binnen en buiten zelf een mooie plek te maken voor vetplanten

door Skip

10 September 2023

12 prachtige ideeën om binnen en buiten zelf een mooie plek te maken voor vetplanten
Advertisement

Vetplanten zijn bestendig en makkelijk om te kweken en zijn met de jaren steeds populairder geworden. Ze worden vooral zeer gewaardeerd door mensen die voor het eerst met planten aan de slag gaan of door hen die denken geen groene vingers te hebben. Vetplanten zijn ook erg mooi om te zien en zorgen voor een groen tintje waardoor je van je huis echt je eigen plek kan maken. Vetplanten sieren met hun vormen zowel binnen als buiten.

In de meer gematigdere klimaten kunnen deze planten het hele jaar door buiten staan maar als je ergens woont waar het kouder is doe je er beter aan ze naar binnen te verhuizen of ze 's winters af te dekken. Maar je kan er ook gewoon voor kiezen om ze heel het jaar binnen in huis te laten groeien en maak je het er binnen mooier en gezelliger op.

Hieronder hebben wij voor jou 12 stijlvolle ideetjes voor stijlvolle doe-het-zelf-bloembakken voor buiten of binnen waar je vetplanten in kan zetten.

Advertisement

1. Eigengemaakt bloembak van pallets

Wanneer je doe-het-zelf zegt dan denk je meteen aan pallets. Pallets zijn geschikt voor uiteenlopende projecten en dit nuttige materiaal is ook zeer goed bruikbaar als bloembak, perfect om een verticale tuin mee te maken met vetplanten.

Advertisement

2. Vetplanten in kurk

Ooit aan gedacht kurken van wijnflessen te hergebruiken? Ze zijn perfect als kleine bloembakjes voor je succulenten!

3. Vetplanten in een buis

Oude leidingen en regenpijpen kunnen met het grootste gemak ook worden omgetoverd tot hangende bloembakken met vetplanten erin.

4. Vetplanten in pot

Een van de simpelste en wijdverbreide ideeën in het hele doe-het-zelf-gebeuren. Je maakt van oude glazen potten en oude blikken vetplanthouders voor binnen. Ook perfect als cadeau-idee en leuk om te geven.

5. Ook een beetje thee?

Wat moet je toch met dat oude theeservies van je oma? Als je echt geen zin hebt daar je thee uit te drinken kan je het servies ook gebruiken om een compositie mee te maken van vetplanten. Dit zal niet alleen een geweldige toevoeging zijn aan een interieur, maar ook buiten.

Advertisement

6. Vetplant in een boomstam

Die stam van die oude boom in je tuin kan je veranderen in iets dat je omgeving er mooier op maakt door er een aantal vetplanten in te zetten.

7. Vetplant in een kooi

In de tuin, op het balkon of dakterras doen kooien het goed als versiering. Je kan er kaarsen, lichtjes of ach waarom ook niet: hangende vetplanten in zetten.

Advertisement

8. Kapot aardewerk krijgt een tweede leven

Wacht nog even met het weggooien van je oude potten van aardewerk want ze kunnen nog van pas komen als aparte behuizing voor je vetplanten.

9. Een schildpad die tot bloei is gekomen

Je maakt de pootjes van terracottapotjes, je hebt een substraat van mos en teelaarde dat bij elkaar wordt gehouden door kippengaas. Hier steek je dan je kleine vetplantjes in en het is geregeld: met het verstrijken van de tijd groeit je schildpad uit tot iets hartstikke moois.

Advertisement

10. Vetplanten gaan naar school

Wat betreft creatief recyclen, wat kan je doen met kapotte linealen? Maak er hoogst unieke potjes van waar je vetplanten in kan zetten. Oude casettebandjes of potloden kan je op een zelfde manier gebruiken. 't Is een originele decoratie en goed voor het milieu.

11. Groen tafelstukken

Maak prachtige groene tafelstukken door glazen flessen te transformeren in bloembakjes voor je vetplanten. Als deze hangen zullen ze ook mooi zijn.

Advertisement

12. Herboren als bloembakken

Wat doe je toch met oude pannen wanneer je nieuwe hebt gekocht? Ooit gedacht om ze te hergebruiken als bak om bloemen in te zetten? Hartstikke mooi en het ziet er een beetje vintage uit, een beetje landelijk en zullen hartstikke gezellig staan zowel binnen als buiten in de tuin!

Welk van deze ideeën bevalt jou het meest?

Advertisement