12 ideeën om te kopiëren voor het inrichten van je tuin met betonblokken

door Natasja

14 Maart 2023

12 ideeën om te kopiëren voor het inrichten van je tuin met betonblokken
Advertisement

Het is mooi om projecten voor de buitenruimtes te kunnen realiseren die de grootste meesters op dit gebied waardig zijn, maar het is niet altijd mogelijk, om duizend verschillende redenen. Dus struinen we vaak tuinmeubelsites of diverse online winkels af op zoek naar die accessoires of meubels voor buiten die ons zullen helpen om tuinen en balkons mooier, en nog meer 'van ons' te maken. Maar er zijn niet altijd oplossingen die bij ons passen, dus hoe doe je het als je iets op maat wilt hebben? Het antwoord is eenvoudig: DIY. Dat betekent echter niet dat je een meester-timmerman, een deskundige metselaar of iets anders moet zijn. Soms kan zelfs eenvoudig te gebruiken en goedkoop aan te schaffen materiaal, zoals betonblokken, volstaan.

Daarmee kun je plantenbakken en meubels maken die je naar wens kunt modelleren, zodat ze precies de juiste vorm, kleur en grootte hebben om elke gewenste hoek te verfraaien. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Vanaf de ingang van het huis kunnen eenvoudige betonblokken de gasten verwelkomen, met een plantenbak die kan worden gepersonaliseerd met een tekst of zelfs het huisnummer.

Advertisement

Als je een hoekje bij de voordeur wilt inrichten, of ook een hoekje op het balkon of terras, kun je met betonblokken een plantenbak maken die de beschikbare ruimte perfect vult zonder te volumineus te zijn.

Het zijn dan de planten die je besluit te kweken die deze geometrisch ontworpen plantenbakken zullen verfraaien.

Maar niets belet je natuurlijk om je creaties nog meer te personaliseren en te verfraaien door te kiezen voor een combinatie van kleuren om de vorm van je modulaire plantenbak beter tot zijn recht te laten komen.

Denk dus na over het soort planten dat je erin kunt zetten, waar je de plantenbak neerzet (hoeveel zonlicht krijgt hij bijvoorbeeld, of welke meubels er omheen staan) en je kunt tweekleurige of ook eenkleurige combinaties maken. Zelfs een volledig zwarte look kan prachtig zijn.

Advertisement

Ook hier neutrale tinten voor grote aanbouwen: met de betonblokken in kwestie zou je een lange saaie muur kunnen versieren.

Zou je alle kleuren van de regenboog durven te gebruiken?

Advertisement

Niet alleen plantenbakken, maar ook tuinmeubels: ze lijken qua stevigheid op de vaste gemetselde exemplaren, maar zijn veel gemakkelijker samen te stellen en dus ook te demonteren, mocht het nodig zijn ze te verwijderen.

Holle bakstenen voor een scheidingswand, ook een hele kleine en lage, met daarboven cementblokken als plantenbak: makkelijk, goedkoop en heel leuk om te zien!

Advertisement

Heb je een niet zo'n groot en zeer stevig werkblad nodig voor tuinwerkzaamheden? Gebruik dan deze betonblokken en een paar stevige houten planken.

Eenn leuk idee dat uit kan groeien tot een handig tuinmeubel, waar alle potten met stekjes centraal komen te staan.

Advertisement

En om ontspanningsruimten, zoals buitenlounges, te verfraaien, kun je met betonblokken rekken maken die die van binnen nabootsen.

Heb jij deze betonblokken al gebruikt om je tuin te verfraaien?

Advertisement