Hoe verwijder je gele vlekken van de toiletbril en het deksel?

door Natasja

23 Januari 2023

Hoe verwijder je gele vlekken van de toiletbril en het deksel?
Advertisement

Na verloop van tijd en gebruik kan een sneeuwwitte toiletbril langzaam een gelige kleur krijgen. Dit gebeurt door kalk- en ammoniakaanslag, die op de bril blijft liggen en langzaam het email aantast en zich afzet, waardoor de bril die typische strokleur krijgt. Normaal gesproken kunnen zelfs de sterkste schoonmaakmiddelen deze vlekken, die nu onuitwisbaar lijken te zijn, niet verwijderen.

Als de bril erg vergeeld is, heb je waarschijnlijk zin om hem te vervangen door een nieuw exemplaar en bespaar je je de onnodige moeite om te proberen hem weer wit te krijgen. Maar als je wilt proberen hem nog een kans te geven, zijn er verschillende natuurlijke middelen waarmee je hem zijn oorspronkelijke helderwitte kleur terug kunt geven. Laten we ze samen ontdekken.

 
 
 
 
 
 

Advertisement
Creativo

Creativo

Er zijn verschillende natuurlijke middelen die je kunnen helpen bij de moeilijke taak om de glans van het toilet te herstellen:

1. Als je de bril kunt verwijderen, laat hem dan in lauw water samen met een vaatwastablet weken. Laat het een paar uur staan, spoel dan af en verwijder de vlekken met een schone doek.
2. Baking soda en azijn: bestrooi de bril met baking soda, waarvan bekend is dat het wit maakt, en sprenkel witte azijn over het hele oppervlak, dat helpt kalkaanslag te verwijderen. Laat de bruisreactie eindigen en spoel af met een spons.
3. Tandpasta: als je een witmakende tandpasta gebruikt, kun je deze gebruiken om de toiletbril mee te bestrooien. Laat het zitten tot het droog is en verwijder het dan met een vochtige spons. Het glazuur van het toilet zal ook gebleekt zijn.
4. Citroenzuur en afwasmiddel: meng een glas citroenzuur met 10 ml afwasmiddel en gebruik het als een gewone toiletreiniger.
5. Citroensap: citroensap kan ook gebruikt worden tegen gele vlekken. Wrijf de helft ervan over de zitting, spoel dan grondig af en droog.
6. Cola: naast zijn vele functies heeft Cola ook de functie om vlekken te bleken. Neem een glas en ontgas het (als het dat nog niet is) en giet een paar druppels rechtstreeks op de te verlichten vlekken. Laat het een paar uur inwerken en spoel het dan af.

Welk middel wil je als eerste proberen?

Advertisement