Je kunt de douche in enkele minuten schoonmaken door een eenvoudige truc te volgen

door Natasja

02 Februari 2023

Je kunt de douche in enkele minuten schoonmaken door een eenvoudige truc te volgen
Advertisement

Bij het schoonmaken van de badkamer is douche reinigen meestal het meest nauwgezette en langzaamste werkje. Het is namelijk de handeling die de meeste zorgvuldigheid, geduld en tijd vergt.

Dit komt door de vorm, de grootte van het te behandelen oppervlak en het feit dat het vaak uit verschillende soorten materialen bestaat, die allemaal hun eigen kenmerken hebben en verschillende behandelingen vereisen.

Er zijn echter trucs die, indien aandachtig gevolgd, je de helft van de tijd kunnen besparen en waarmee je de klus in een paar snelle stappen kunt klaren.

via @vanesamaro91/TikTok

Advertisement
@vanesamaro91/TikTok

@vanesamaro91/TikTok

  • Onder degenen die goede tips hebben gegeven voor een zeer snelle maar effectieve douchereiniging is @vanesamaro91, een TikTok-gebruikster die erg populair is voor het delen van dit soort content. In een video in het bijzonder brengt ze een tip naar voren die misschien triviaal of zelfs voor de hand liggend lijkt, maar die niet iedereen in praktijk brengt zoals het hoort. De douchecabine staat bijna altijd vol met alle producten en accessoires die we gebruiken voor persoonlijke hygiëne. Een goede reiniging kan hierdoor worden belemmerd of vertraagd. Het advies is dan ook om alles weg te halen voor het schoonmaken. En daarvoor maakt de Tiktokster gebruik van een speciaal voorwerp, namelijk een plastic vuilnisbak zoals je die in de badkamer als prullenbak gebruikt. Als je de tip van @vanesamaro91 (wiens video https://www.tiktok.com/@vanesamaro91/video/7145629960584252718 je direct kunt bekijken) wilt volgen, raden we je aan een nieuwe aan te schaffen die je alleen gebruikt als het nodig is. Dus voordat je aan de slag gaat, verwijder je alles wat je in de douche hebt staan, doe je het in de bak en zet je het opzij. De douchecabine is nu klaar om gepoetst te worden.
Advertisement
@vanesamaro91/TikTok

@vanesamaro91/TikTok

Als je doel snel handelen is, maar je ook precies wilt zijn, is er nog een truc, die de maakster in een andere video laat zien (je kunt hem hier https://www.tiktok.com/@vanesamaro91/video/6947379313159179525 bekijken) die je misschien goed uitkomt. Koop een elektrische afwasborstel. Die is gemakkelijk verkrijgbaar in winkels en je kunt er een kopen die je natuurlijk alleen voor de douche gebruikt. Vul hem met afwasmiddel en witte azijn en gebruik hem op alle oppervlakken in de douchecabine. In een mum van tijd worden vuil en kalk verwijderd en zijn de oppervlakken klaar om afgespoeld te worden. De hele werkwijze is zeer snel, maar zal echt effectief blijken te zijn.

Probeer het maar eens, je zal zien dat het werkt.

Advertisement