10 ongelooflijke ideeën voor creatief gebruik van wasknijpers

door Natasja

15 Januari 2023

10 ongelooflijke ideeën voor creatief gebruik van wasknijpers
Advertisement

Mooie en nuttige dingen maken met DIY en met behulp van gerecycleerde materialen is een populaire activiteit onder creatieve mensen van allerlei slag. Van de alledaagse voorwerpen zijn houten wasknijpers een gemakkelijk te recyclen en bijzonder geschikt om vele andere dingen van te maken.

Het natuurlijke materiaal, de vorm en de grootte maken ze tot een zeer waardevol voorwerp dat bij verschillende gelegenheden en voor de meest uiteenlopende creaties kan worden gebruikt. Daarbij komt nog de mogelijkheid ze te gebruiken zoals ze zijn of ze te beschilderen en het feit dat ze zich, door de manier waarop ze gemaakt zijn, lenen voor het maken van allerlei soorten mozaïeken. Dit alles vergroot exponentieel de verscheidenheid aan voorwerpen die ermee kunnen worden gemaakt.

We hebben er een paar uitgekozen om met foto's te demonstreren wat we zojuist hebben gezegd en om je een aantal nuttige en leuke ideeën te geven om inspiratie uit te halen. 

Advertisement

Met een paar wasknijpers en een beetje creativiteit kun je heel eenvoudig een doosje maken dat je kunt gebruiken als pennen- of kaarsenhouder.

Advertisement

Iets heel eenvoudigs om te maken met wasknijpers zijn verder pannen-, bekers- en glazenonderzetters. Dit zijn zeer eenvoudige maar indrukwekkende werkjes en je kunt ze in elke vorm en kleur maken.

Waarom geen hanglamp bedekt met wasknijpers? Het resultaat is werkelijk prachtig.

De decoratieve krans om aan de deur te hangen is een object dat in duizend versies en met verschillende materialen kan worden nagemaakt. Die met houten wasknijpers met een nautisch thema is erg leuk en gemakkelijk te maken. 

De klok op de foto hierboven ziet er niet eens uit of hij met de hand is gemaakt zo mooi en perfect in elkaar gezet is hij. Toch is hij gemaakt met aan elkaar gelijmde wasknijpers.

Advertisement

De servetring is een van de dingen die het vaakst worden gemaakt met wasknijpers. Het resultaat is altijd zeer origineel en karakteristiek.

Een fruitmandje is een ander geweldig idee om te kopiëren en aan te passen aan je eigen smaak.

Advertisement

Weinig mensen weten echter dat wasknijpers zich uitstekend lenen om een perfecte steun te worden voor handgemaakte schilderijen of fotolijsten.

En horizontaal bevestigd aan een stokje kunnen ze zelf dienen als fotolijstje of houder voor post-its en dergelijke.

Advertisement

Tot slot, wat dacht je van deze prachtige adventskalender gemaakt met een enkele houten standaard en wasknijpers? Voor kerstliefhebbers kan dit een heel interessant idee zijn.

Welke van deze ideeën zou je meteen willen overnemen?

Advertisement