IKEA hacks: een eenvoudige manier om een fantastische wandspiegel te maken

door Natasja

14 Januari 2023

IKEA hacks: een eenvoudige manier om een fantastische wandspiegel te maken
Advertisement

Een grote spiegel kopen, het soort dat een hele muur inricht, is vaak een vrij grote uitgave, en het juiste stuk vinden qua stijl en vooral qua grootte is niet eenvoudig. Spiegels zijn echter in vele opzichten een formidabel meubelstuk: behalve dat ze nuttig en handig zijn, vooral als ze in de slaapkamer, bij de kledingkast of bij de ingang van het huis worden geplaatst, hebben ze ook het vermogen om kamers groter en helderder te doen lijken, vooral wanneer ze het licht weerspiegelen dat door een tegenoverliggend raam binnenvalt.

Als je geen fortuin wilt uitgeven, kun je een grote wandspiegel met aanpasbare afmetingen maken met een truc waarbij handig gebruik wordt gemaakt van eenvoudige vierkante spiegels die in elke IKEA-winkel te koop zijn.

via @stacey.b90/TikTok

Advertisement
@stacey.b90/TikTok

@stacey.b90/TikTok

Het project wordt geïllustreerd in een korte video van het account @stacey.b90 op TikTok. Om het te maken heb je nodig:

  • zwarte verf, met kwast of roller
  • papieren afplaktape
  • IKEA vierkante spiegels (BLODLÖNN is het populairste model)
  • liniaal en driehoek liniaal
  • (optioneel) een houten afwerkingsrand aan de onderkant, zoals een kleine balk of een ondiepe plank.

Hoe ga je te werk:

1. Zoek het gedeelte van de muur dat je met spiegels wilt bedekken, en teken de rechthoek waarbinnen je de spiegels vervolgens met afplaktape zult bevestigen. Gebruik een liniaal en een driehoek liniaal om ervoor te zorgen dat alles past, en houd rekening met de afmetingen van de spiegels plus de afmetingen van de zwarte rand die je ertussen en rond de hele lijst wilt hebben. 
2. Verf de resulterende rechthoek, beginnend bij de randen en dan de binnenkant vullend.
3. Goed laten drogen 
4. Ga verder met het bevestigen van de spiegels: zorg ervoor dat ze altijd rechtop staan en reken de juiste afstand tussen de spiegels en ten opzichte van de buitenrand, zodat ze het hele gekleurde vlak gelijkmatig vullen.
Als je wilt, kun je aan de onderkant doen zoals in de videotutorial https://www.tiktok.com/@stacey.b90/video/7158378423381953797 en een kleine houten plank toevoegen.

Uiteraard kan, afhankelijk van de kleuren van de kamer, een andere kleur ook goed werken als "achtergrond" van de spiegel, misschien een heel donker blauw, bruin of groen. En je zou ook kunnen besluiten alles horizontaal te rangschikken, of een vierkant te vormen, of de verhoudingen van de uiteindelijke spiegel te veranderen. Kortom, je kan alles personaliseren!

Advertisement