Wil je de badkamer er luxueuzer laten uitzien? Volg deze nuttige tips

door Natasja

27 Mei 2022

Wil je de badkamer er luxueuzer laten uitzien? Volg deze nuttige tips
Advertisement

Iedereen wil wel badkamers, maar ook alle andere kamers, met een zo geraffineerd mogelijk design, met overal waardevolle materialen, van de vloeren tot de meubels. Dit is niet altijd mogelijk, en een grote som geld uitgeven zorgt niet altijd voor het meest chique resultaat. Als je echter oog hebt voor elegante oplossingen, kun je zelfs met een klein budget het uiterlijk van de badkamer aanzienlijk verbeteren en hem luxueuzer doen lijken.

Met een paar aanpassingen hier en daar en door de juiste voorwerpen te kiezen, wordt een saaie badkamer een lust voor het oog, die doet denken aan badkamers in hotels en kuuroorden. Het kan ook nuttig zijn voor degenen die hun huis willen verhuren of verkopen!

Advertisement

Vloeren diagonaal leggen

Meer nog dan het recht plaatsen, doet het diagonaal plaatsen - waarbij de tegels een hoek van 45° vormen met de muur - denken aan luxueuze kamers.

Advertisement

Een belangrijke kroonluchter

Planten

Planten, vooral als ze hoog hangen: ze nemen geen ruimte in beslag en stimuleren mensen om omhoog te kijken, waardoor de kamer minder nauw lijkt. Ze geven ook een gevoel van frisheid en leefbaarheid. Er zijn er veel die precies goed zijn voor vochtige en niet te lichte ruimtes!

Verpakkingen van schoonheidsproducten

Vermijd voor shampoos, conditioners en douchezepen het gebruik van hun eigen verpakking: tenzij ze vanuit esthetisch oogpunt bijzonder elegant zijn, is een wirwar van vormen en kleuren opeengestapeld op hetzelfde schap namelijk nooit mooi om naar te kijken. Investeer in plaats daarvan in houders die je van tijd tot tijd vult met je favoriete producten en versier ze met etiketten in dezelfde stijl. Het zal eruit zien alsof je in een kuuroord bent.

Handdoeken

Als je erg netjes bent, leg ze dan netjes opgevouwen op de rails; als je altijd haast hebt, geef dan de voorkeur aan haken.

Gebruik in ieder geval handdoeken in dezelfde kleur of in tinten (hooguit twee of drie verschillende) die doen denken aan de kleuren van de badkamer zelf. Als ze versierd zijn met borduurwerk of een opvallend detail, is dat nog beter!

Advertisement

Gouden en metallic accenten

Het is zeker een kwestie van smaak: niet iedereen houdt van de kleuren van goud of warme metalen, maar het is zo dat ze in de binnenhuisarchitectuur zo wijd verbreid zijn dat er nu kranen en accessoires van elk model zijn, dus ook echt sobere en elegante exemplaren waarmee je geen kitsch-effect riskeert. Ook chromen afwerkingen, als ze bij de rest van de inrichting passen en glanzend worden gehouden, werken.

Let op de spiegel

De spiegel is altijd een centraal punt in de badkamer: als hij geen visuele chaos dreigt te creëren, kies er dan een met een ongewoon ontwerp die opvalt. Een prominent element dat karakter geeft aan de hele kamer.

Advertisement

Wanden versieren

Lijsten aan de wanden: men denkt niet altijd aan foto's, prenten en illustraties (maar ook foto's en meer) als iets om de badkamer mee te versieren, maar ze dragen er ook toe bij om de badkamer eleganter te maken.

Advertisement