De lage, lange plank: de inrichtingstruc die altijd werkt

door Natasja

19 Juni 2022

De lage, lange plank: de inrichtingstruc die altijd werkt
Advertisement

Het is niet altijd gemakkelijk om de details te extrapoleren die de inrichting van een kamer echt succesvol maken: we kijken naar foto's, tijdschriften, designvideo's en beseffen dat die interieurs prachtig zijn, maar wat is de truc om zo'n look te na te maken? In werkelijkheid zijn er veel trucs en die moeten allemaal worden gecombineerd - het is geen toeval dat je mensen met ervaring of aangeboren talent nodig hebt om eender welke ruimte om te toveren in een interieur om te bewonderen.

Er is echter één truc die men, eenmaal ontdekt, in vele voorbeelden (ook in catalogi!) van na te maken interieurs aantreft: het gebruik van een lange, lage plank aan de voet van een wand. Lees verder om te ontdekken waarom dit bijna altijd een winnend idee is.

Advertisement

Of het nu aan de voet van een binnenmuur is of de open muur met grotere of kleinere ramen, alleen de onderkant van de muur bedekken met een lange plank biedt een punt om voorwerpen op te plaatsen, een opbergoppervlak of zelfs een zitplaats, al naar gelang het geval.

Advertisement

Het mooie is dat het werkt met duizend DIY ideeën: omgekeerde open boekenkasten, lange planken in alle vormen en materialen, lange kisten, oplossingen met gipsplaten, en noem maar op.

Wanneer je een van deze lage, lange planken onderaan de muur plaatst, vrij van andere elementen, creëer je een ruimte om boeken, decoratieve voorwerpen, zelfs tv's of stereo's te plaatsen, en de rest van de muur wordt een canvas om te versieren met lijsten of muurkunst van jouw keuze, die je ook kunt veranderen wanneer je maar wilt.

Hoe eenvoudiger de stijl van de plank (eenvoudige planken in een kleur die bij de rest van het meubilair past, bijvoorbeeld), hoe meer je je kunt uitleven met het vullen ervan met voorwerpen, accessoires, lijsten...

Het werkt natuurlijk ook met een grote favoriet van moderne meubelen: de planken zonder zichtbare steunen.

Advertisement

Een van de kamers waar de minimale oplossing bijna altijd mooie en efficiënt is, is een zolderkamer: als je een kamer onder een schuin dak hebt, zodat de muur erg laag is omdat hij meteen tegen het schuine plafond aankomt, is dat een perfecte plaats om deze inrichtingstruc uit te proberen. Een groter meubelstuk is in deze situatie vaak niet mooi om naar te kijken.

Hier zou het een idee kunnen zijn om scheidingswanden op een originele manier te versieren, waarbij de gevormde plank een interessant uitspringend element wordt.

Advertisement

Nog een perfecte combinatie: aan de onderkant van een glazen wand, vooral als de plank eigenlijk een laag, stevig meubelstuk is waarop je dan misschien ook nog kunt zitten of plantenpotten kunt zetten.

Advertisement

Een lage plank die om een hoek loopt: een idee om "moeilijke" muren in te richten.

Als het op materialen en design aankomt, kan je, zoals we al zeiden, helemaal uitleven.

Advertisement

En vergeet niet dat je het effect ook kunt uitproberen met gewone wandplanken, boekenkasten en dergelijke!

Heb je deze truc al toegepast bij de inrichting van je huis?

Advertisement