Moeten de gestucte muren schoongemaakt worden? Ontdek enkele nuttige tips om ze te laten glanzen

door Natasja

15 Juni 2022

Moeten de gestucte muren schoongemaakt worden? Ontdek enkele nuttige tips om ze te laten glanzen
Advertisement

We beseffen het niet altijd, maar de muren in huis kunnen ook erg vuil worden. Niet alleen zitten de keukenmuren vol spetters van eten of zijn de badkamermuren bevuild door zeepvlekken, maar ook de muren in de rest van het huis zijn oppervlakken die onder het stof komen te zitten, en om alles nog erger te maken kan er ook vochtigheid zijn, rook van een of andere kachel of schoorsteen en nog veel meer.

Hoe ze te wassen? Voor elk type bekleding zijn bepaalde trucs nodig, en hoewel die met tegels het gemakkelijkst schoon te maken zijn, kun je geverfde bekledingen ook veilig reinigen. Lees verder om meer te weten te komen.

via @nottheworstcleaner/TikTok

Advertisement
@nottheworstcleaner/TikTok

@nottheworstcleaner/TikTok

Er kunnen verschillende methoden worden gebruikt, en sommige worden geïllustreerd in een TikTok video van het @nottheworstcleaner-account.

De vrouw gebruikt een platte dweil, die ook voor vloeren wordt gebruikt: het is niet nodig hetzelfde model te gebruiken, elke platte dweil met een goed uitgespreide zachte doek is voldoende. Voor de rest zijn de nodige ingrediënten lauw water en vervolgens, naar gelang van het geval, witte azijn (wijn, alcohol, appel, naar gelang van je voorkeur) of zeep of zelfs een spray. Er wordt niet specifiek vermeld welke schoonmaakmiddelen, maar over het algemeen gebruikt men Marseillezepen (of ook Castillezepen, of oma's vele zeep), of een kleine hoeveelheid afwasmiddel, of zeer milde schoonmaakmiddelen (geen bleekmiddel) voor vloeren.

  • Voor keukenmuren, vooral als ze wit zijn: lauw water en witte azijn. Een half glas azijn toevoegen aan de emmer water is perfect voor het oplossen van vettige kookresten en het verwijderen van voedselspatten die op de muur terechtkomen.
  • Als de muur niet te vuil is, kan een dweil ook met alleen warm water worden gebruikt.
  • Voor muren met een glanzende of halfglanzende afwerking is het daarentegen beter water en zeep te gebruiken.

Hoe te werk te gaan: de methode is in alle gevallen dezelfde. Zorg ervoor dat je de doek goed uitwringt, zodat er geen strepen op de muur achterblijven. Het is noodzakelijk de doek te vervangen als deze te vuil wordt en altijd een andere schone, droge doek klaar te hebben om op de dweil te bevestigen na het verwijderen van het vuil, om al het overtollige vocht op te drogen. Niemand wil het verschijnen van schimmel in huis vergemakkelijken!

Je kunt de TikTok video hier https://www.tiktok.com/@nottheworstcleaner/video/7032053531322502406 bekijken.

Advertisement