De wijnkelder in de trap: ontdek deze en andere briljante ideeën om je kostbare wijnvoorraad onder te brengen

door Natasja

15 Juni 2022

De wijnkelder in de trap: ontdek deze en andere briljante ideeën om je kostbare wijnvoorraad onder te brengen
Advertisement

Ruimtebesparende meubels: het is een concept dat je doet denken aan al die creatieve oplossingen om ongebruikte hoekjes en nissen in huis om te toveren tot handige plekken om alles in op te bergen en zo rommel te vermijden. Tot de ruimten die het meest in deze zin worden gebruikt, behoren zeker trappen: sommigen slagen erin de ruimte onder de trap te benutten, en anderen zelfs de ruimte binnen elke trede. In het laatste geval maakt men van de voorkant van elke trede meestal een lade die kan worden uitgetrokken, om plaats te vinden voor extra voorraden van welke categorie ook van producten die je in huis nodig heeft.

En waarom zou je dit idee niet benutten om ruimte te vinden voor wijnflessen? Dit is de inrichtingstip die ook bedacht is door Murray Berrill, een Australische bouwer.

Advertisement

Zoals te zien is op Facebook https://www.facebook.com/mubercon/photos/1827182974084670, verbergt elke trede van deze houten trap in feite zeer ruime flessenhoudersladen, waardoor een dienst- en doorgangsruimte verandert in een echte wijnkelder.

De constructie van Murray Berrill kan maar liefst 156 flessen bevatten! Blijkbaar kostte het hele project, d.w.z. de hele trap en elke verborgen uittrekbare lade, hem iets minder dan drieduizend dollar.

Gezien het feit dat wijnflessen vaak een plaats moeten vinden in speciale kasten of, in de huizen van kenners, in een speciale kelder, is het idee van een wijnkelder op de trap echt een handig compromis. En als je misschien een souterrain hebt die precies bereikbaar is via een binnentrap, zou het installeren van zo'n oplossing daar nog geschikter kunnen zijn, omdat het zeker een koelere plek in huis zal zijn en dus geschikter voor het bewaren van wijn.

Als je echter niet van het idee houdt om elke trede van de trap met wijnflessen te vullen, geef je misschien de voorkeur aan een van de onderstaande ideeën voor het inrichten van de wijnkelder in de ruimte onder de trap.

Advertisement

Er zijn oplossingen die zo mooi en afgewerkt zijn dat ze het huis heel elegant inrichten. Bij de keuze van het hout en het licht worden uiteraard nauwkeurige criteria gehanteerd om ervoor te zorgen dat de beste temperatuur voor de flessen wordt gehandhaafd.

Sommige zijn kasten met glazen deuren, ingebouwd in een nis onder de trap.

Andere zijn open rekken, dus niet gekoeld, maar misschien gecombineerd met leuke barhoeken.

En sommige zijn echte minikamers waar je naar binnen kan gaan, goed gekoeld en goed verlicht.

Zou je ook zo'n wijnkelder in je huis willen hebben?

Advertisement