Je kunt tandpasta zonder tube gebruiken: zo doe je dat

door Natasja

17 Januari 2023

Je kunt tandpasta zonder tube gebruiken: zo doe je dat
Advertisement

De tube tandpasta in de badkamer is praktisch hèt symbool van rommel. Door zijn typische vorm is hij vaak moeilijk netjes op te bergen, vooral wanneer hij in zichzelf begint te kreukelen als erin geknepen wordt of wanneer de dop niet breed genoeg is om hem ondersteboven te plaatsen.

En als het al geen bijzonder gemakkelijk voorwerp is om op zijn plaats te houden, wordt de situatie nog verergerd door degenen die, zonder acht te slaan op ordelijkheid, de neiging hebben de tube te laten liggen zonder de dop er weer op te doen. Of er zijn mensen die hem doormidden knijpen, waardoor de toch al vervelende handeling om de tandenpasta uit de onderkant te halen als het bijna op is, nog ingewikkelder wordt. Dit zijn slechte maar veel voorkomende gewoonten, vooral bij kinderen en bijzonder rommelige mensen. Zo wordt de tube tandpasta dus de gezworen vijand van ouders en netheidsfreaks die er zo nooit in slagen de badkamer in perfecte staat te houden.

Hiervoor bestaat een oplossing die, als je erover nadenkt, ook heel eenvoudig en vanzelfsprekend is. Lees verder en je zult ontdekken waar we het over hebben.

via @maizimmy/TikTok

Advertisement
@maizimmy/TikTok

@maizimmy/TikTok

De truc wordt door @maizimmy op TikTok getoond, een gebruiker die op het beroemde sociale netwerk bekend staat om het geven van advies over huishouden, koken en huishoudelijke schoonmaak, vooral aan mensen met kinderen. Met name in één video laat ze haar schoonmaakroutine in de badkamer zien door voor en na te tonen en rekening te houden met de aanwezigheid van haar kinderen, die vaak de neiging hebben alles behoorlijk vies en rommelig achter te laten. In het laatste deel van de video brengt ze het waardevolle advies over tandpasta naar voren dat iedereen gemakkelijk kan opvolgen. 

Heb je er wel eens aan gedacht de tube tandpasta te vervangen door een dispenser voor vloeibare zeep?

Dat kan en het lost veel problemen op. Naast dat van de ordelijkheid, verhelpt het de moeilijkheid om de juiste dosis tandenpast op je tandenborstel te doen. Zoals je gemakkelijk kunt raden, hoef je de dispenser alleen maar los te schroeven, de inhoud van de tube erin te legen en weer te sluiten. Maar aangezien de tandpasta niet de vloeibaarheid heeft van een vloeibare zeep, maar eerder een dikke consistentie, ligt de echte truc in het advies om het te verdunnen in een zodanige hoeveelheid mondwater dat je een meer vloeibare gel krijgt. Dat zegt @maizimmy zelf in de betreffende video https://www.tiktok.com/@maizimmy/video/7164776224605097262, terwijl ze de merkwaardige truc demonstreert. Je kunt het zelf bekijken op haar profiel.

Wat denk je? We durven te wedden dat je een beetje nieuwsgierig bent om het te proberen.

Advertisement