11 merkwaardige huishoudelijke trucs voor dagelijks gebruik

door Natasja

29 April 2023

11 merkwaardige huishoudelijke trucs voor dagelijks gebruik
Advertisement

Er zijn handelingen die we elke dag uitvoeren zonder er ooit bij stil te staan of ze ook op een andere manier gedaan kunnen worden. Dat is de manier die we van kinds af aan hebben gezien, en al met al werkt het, dus waarom zouden we nadenken over welke andere technieken? Natuurlijk zijn er in het leven andere prioriteiten, maar er is tenslotte niets mis mee om gewone dingen vanuit een ander perspectief te bekijken, zelfs als we niet gedwongen worden door enige urgentie. En soms leidt dat tot efficiëntere oplossingen.

En zelfs in de huishoudelijke taken die we al jaren automatisch doen, kunnen we leuke nieuwe dingen vinden: het is gewoon een kwestie van een paar trucjes uitproberen die we nog niet geprobeerd hebben. We wijzen er hieronder een paar aan, die je nieuwe favoriete gewoonte kunnen worden.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Even snel ontdooien

Even snel ontdooien

Creativo/Facebook

Je hebt geen magnetron of de oven werkt niet, je bent vergeten de portie vlees uit de vriezer te halen die je nu snel moet koken: er is geen tijd om te wachten. Er is een ietwat primitieve maar effectieve methode die het proberen waard is:

1. Neem een pan en zet die, ondersteboven, op de bodem van de spoelbak (of hooguit in een teil)
2. Leg het stuk vlees dat ontdooid moet worden erop.
3. Neem een tweede pan, plaats deze bovenop het vlees (uiteraard werkt deze methode met platte stukken vlees of stukken die een stabiele steun bieden)
4. Vul de bovenste pan met heet water, tot ongeveer de helft of iets minder

De warmte zal zich verspreiden over het metaal dat in contact komt met het vlees, maar het vlees hoeft niet in contact te komen met het water en zal veel sneller ontdooien.

Advertisement

Blikjes openen zonder moeite of risico

Blikjes openen zonder moeite of risico

Wanneer je een blikje tonijn opent, of een ander blikje met een deksel dat aan het lipje moet worden opgetild, moet je uiterst voorzichtig zijn: je moet kracht zetten, maar je mag niet met het blikje schudden of eraan trekken, want dan zou j je kunnen snijden. En als je 'verkeerd' trekt, komt soms ook het lipje van het deksel los en krijg je het voedsel er niet meer uit.

Wat kan ons helpen? Een lepel!

1. Leg het gebogen deel op het deksel, zodat het lipje met de punt wordt opgetild.
2. Gebruik weer de lepel om het lipje naar de rand toe te buigen.
3. Steek nu het handvat van de lepel in het grotere gat op het lipje, en richt de lepel op de tegenoverliggende rand.
4. Wrik het blikje voorzichtig open.

Et voilà!

Warmte is voldoende voor etiketten

Warmte is voldoende voor etiketten

Als je het etiket wilt verwijderen van een beker of iets anders dat gemakkelijk in de magnetron past, steek het in de magnetron, doe hem even aan, net genoeg om de lijm op te warmen, en het zal er zonder probleem afgaan.

Voor plastic bakjes of andere te grote voorwerpen kun je hetzelfde effect bereiken door een föhn te gebruiken!

Het bier dat zichzelf uitschenkt

Het bier dat zichzelf uitschenkt

Als je een glas hebt met de juiste grootte voor de hoeveelheid bier in het blikje, eentje die hoog en vrij smal is, doe je dit:

1. Open het blikje door het lipje op te tillen zodat het loodrecht op het oppervlak staat.
2. Neem het glas, plaats het bovenop het geopende blikje en houd het schuin met je handen: de rand van het glas moet het lipje bevatten en op de zijkant van het blikje aan de andere kant rusten.
3. Zonder het glas los te laten, pak het blikje op en draai het om zonder de twee voorwerpen van elkaar te scheiden.
4. Het blikje zal automatisch onder een hoek, zonder te vallen, op het glas zitten, en zal elke laatste druppel van het bier uitschenken.

Perfect en handig om meerdere gasten in een mum van tijd te bedienen!

De pasta afgieten

De pasta afgieten

Meestal giet je de pasta met al het water in het vergiet in de spoelbak. Maar dan moet je de pasta terug in de pan doen, misschien om eventueel saus er bij te doen. Of de spoelbak is niet leeg genoeg.

De oplossing is om het vergiet bovenop de pasta te zetten, in de pan! Zo wordt het water toch gefilterd en blijft de pasta zitten!

Bekijk deze en andere snelle en leuke trucs in onze video hieronder.

Advertisement
Advertisement