Laten ringen een blauwachtige vlek achter op je huid? Probeer 2 slimme methodes om het te vermijden

door Natasja

20 Juni 2023

Laten ringen een blauwachtige vlek achter op je huid? Probeer 2 slimme methodes om het te vermijden
Advertisement

Hoe vaak laten we ons niet verleiden door een ring in winkels en op markten, die misschien niet van edelmetaal is gemaakt, en dan, nadat we het een uurtje of zo hebben gedragen (vooral als het warm is en we een beetje zweten), zien we meteen dat het een donkere afdruk op onze huid heeft achtergelaten? Dit gebeurt wanneer het goedkope metaal een beetje oxideert en het letterlijk vlekken maakt op de huid, een blauwgroene vlek achterlaat die je niet kunt negeren en die ook een beetje moeilijk is om te verwijderen.

Wat moeten we doen? Moeten we de ringen die we zo mooi vonden weggooien? Absoluut niet! We kunnen ze weer zonder angst dragen als we gebruik maken van een paar slimme trucjes zoals de trucjes hieronder.

Advertisement

De nagellaktruc

De nagellaktruc

Creativo

Het is zeker de bekendste en ook het eenvoudigste middel. Het gaat in feite om het gebruik van een transparant nagellak. Het idee is om een beschermende barrière te creëren tussen het metaal en de huid, die precies de vorming van de verafschuwde vlek voorkomt.

Neem een transparante nagellak (ook topcoats zijn goed) en breng een kwastje aan op de binnenkant van je ring, en ook op de randen: kortom, op alle delen die tijdens het dragen van de ring in contact kunnen komen met je huid. Als je het product ook op de rest van het metaal wilt aanbrengen, kun je dat zonder problemen doen, maar onthoud één ding: het zal een glanzend patina creëren, dus het kan het uiterlijk van ringen met een matte afwerking veranderen.

Laat de ring vervolgens ongeveer twintig minuten drogen op een oppervlak.

Daarna kun je hem zonder zorgen dragen. De enige voorzorgsmaatregel: herhaal de handeling zodra je merkt dat het weer nodig is.

Advertisement

Het duurzamere alternatief

Het duurzamere alternatief

Creativo

In sommige winkels, of makkelijker online, kun je een product vinden dat op dezelfde manier wordt aangebracht als nagellak, maar dat langer meegaat. Dit zijn in feite vloeistoffen met een viskeuze consistentie die op dezelfde manier een barrière vormen. Ze zijn meestal gels die een 'polymeerbarrière' vormen ("polymer barrier" hèt Engels). Gemiddeld gaan deze producten tot twee maanden mee voordat ze opnieuw moeten worden aangebracht, hoewel je vaak recensies leest die aangeven dat je het vaker opnieuw moet aanbrengen, zodra je ziet dat het laagje loslaat.

Deze producten worden niet alleen verkocht om de bovengenoemde huidvlekken te voorkomen, maar ook om de allergische reacties te vermijden die vaak optreden bij bepaalde metaallegeringen. Ze kunnen dus ook gebruikt worden op oorbellen en andere sieraden. Er zijn echter ook mensen die klagen dat deze middelen niet helpen. Denk dus goed na over je behoeften en in geval van allergische reacties of verschillende intoleranties.

Hoe verwijder je de afdruk als die er al zit?

Hoe verwijder je de afdruk als die er al zit?

Creativo

Je hebt nu de oplossing voor de toekomst, maar hoe verwijder je de afdruk die de ring al heeft achtergelaten? In de meeste gevallen kun je het er gewoon afwassen met normale zeep door goed in te wrijven. Als je echter ziet dat de vlek achterblijft, kan een make-upverwijderaar, vooral die voor waterproof make-up, of alcohol om te desinfecteren het probleem oplossen.

Je voorkomt in ieder geval dat de ringen oxideren door ze uit de buurt van water te houden. Was je handen niet terwijl je die goedkopere ringen draagt en wacht altijd tot de huid droog is voordat je ze weer om je vinger schuift.

Met deze tips kun je weer zoveel ringen dragen als je wilt, zonder zorgen!

Advertisement