Move-Out Methode: de verhuis-geïnspireerde opruimtechniek

door Natasja

22 April 2023

Move-Out Methode: de verhuis-geïnspireerde opruimtechniek
Advertisement

Sinds enige tijd is de praktijk van "decluttering" in opmars, om zich te ontdoen van het overbodige en de ruimte en de woonomgeving beter te beheren in relatie tot de persoonlijke balans. De redenen waarom het opruimen van de woning en het zich omringen met het essentiële essentieel zijn, zijn talrijk en hebben te maken met de meest uiteenlopende aspecten van het dagelijks leven.

Het is echter zo dat men niet altijd wordt aangemoedigd om deze praktijk snel genoeg en georganiseerd uit te voeren, omdat men geneigd is uit te stellen of zich slechts op bepaalde aspecten te concentreren en andere te vermijden. De enige situatie waarin men er meestal in slaagt niet uit te stellen en de mouwen op te stropen, is een verhuizing.

Dit is hoe een praktijk geïnspireerd door de typische planning en timing van een verhuizing ons kan helpen het opruimen en schoonmaken beter te organiseren. Dit is wat Katie Holdefehr, schrijfster en thuisorganisatiedeskundige, heeft bedacht. Zij heeft de merkwaardige methode geïllustreerd in haar boek 'Embrace Your Space' https://www.amazon.com/Embrace-Your-Space-Organizing-Upgrades/dp/1681888513.

Advertisement
Pexels

Pexels

De stappen die moeten worden gevolgd om deze strategie werkelijk doeltreffend en doortastend te maken, zijn de volgende en zijn voorgesteld door de mensen die deze manier van woningorganisatie hebben bedacht.

  • Stel een datum vast voor de schijnverhuizing: ook al hoef je natuurlijk niet echt te verhuizen, een deadline help je om de juiste vastberadenheid te behouden. Stel dus een datum vast waarop je het hele huis of slechts één ruimte moet hebben opgeruimd.
  • Haal alles eruit en kies wat je meeneemt: net als bij een naderende verhuizing haal je alles uit de "op te ruimen" ruimte en maak je een selectie. De vraag die je hierbij kan helpen, om jezelf te stellen, is: "Wat zou ik nodig hebben als ik zou verhuizen?".
  • Laat de rest los door te recyclen, te doneren of weg te gooien: wat uit de selectie overblijft, kun je verder selecteren om er gemakkelijk vanaf te komen. Kies dus wat je kunt schenken, wat je kunt recycleren en wat je per se moet weggooien. De taak zal veel gemakkelijker en sneller uit te voeren zijn.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Ruim de lege plekken op: maak van de gelegenheid gebruik om alles wat nog vrij is van de spullen die je tijdelijk hebt verplaatst, grondig schoon te maken, net alsof je een nieuw huis hebt om in te richten.
  • Zet alles weer op zijn plaats: in dezelfde geest, alsof jeeen nieuw huis hebt om in te richten, ruim je alles wat je hebt besloten te bewaren weer op, waarbij je de organisatie tot in detail verzorgt. Het gevoel van vernieuwing dat daaruit voortvloeit, zal je een beter gevoel geven en je het gevoel geven een nieuwe eigen plek te hebben, schoon en opgeruimd, om dagelijks voor te zorgen. Dit alles zonder dat je echt moet verhuizen.

We wensen je heel veel succes!

Advertisement