7 manieren waarop kokend water alledaagse problemen kan oplossen

door Natasja

18 April 2023

7 manieren waarop kokend water alledaagse problemen kan oplossen
Advertisement

Water is een kostbare schat die we maar al te vaak onderschatten. Om te beseffen hoe belangrijk het eigenlijk is, moet je altijd rekening houden met alle schijnbaar secundaire toepassingen ervan naast die welke de basisbehoeften bevredigen.

Als je bijvoorbeeld bedenkt hoe nuttig kokend water kan zijn in alledaagse huishoudelijke situaties die problematisch lijken, zul je je dit gedeeltelijk realiseren.

We laten je hieronder enkele voorbeelden zien die in dit verband bijzonder relevant zijn.

Advertisement
ScriptGenius12/Reddit

ScriptGenius12/Reddit

Water koken kan voordelig zijn, bijvoorbeeld wanneer slecht weer of andere problemen de kwaliteit van het drinkwater dat uit de kraan komt, kunnen aantasten. Onder bepaalde omstandigheden kan water gedurende ten minste drie minuten koken ervoor zorgen dat het wordt gesteriliseerd en ontdaan van potentieel schadelijke micro-organismen.

Advertisement
Reddit

Reddit

Een andere belangrijke functie van kokend water in het dagelijks huishouden is het desinfecteren van voorwerpen die anders niet meer gebruikt kunnen worden omdat er vaak ziektekiemen en bacteriën in voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn alle houten voorwerpen die je in de keuken gebruikt, zoals snijplanken en opscheplepels.

Imgur

Imgur

Kokend water kan ook van pas komen bij het ontstoppen van verstopte leidingen en trage afvoeren. Het is een van de methoden om het probleem te verhelpen zonder gebruik te maken van chemische middelen. Je moet er wel op letten wat het eigenlijke probleem is dat de verstopping veroorzaakt en van welk materiaal de leidingen zijn gemaakt. PVC-buizen kunnen worden beschadigd door kokend water, wat niet het geval is als de buizen van metaal zijn.

Tuskor/Reddit

Tuskor/Reddit

Bepaalde voedingsmiddelen ontdooien in plaats van ze in de magnetron of een paar uur in de koelkast te zetten, lijkt beter te zijn. Dit geldt vooral voor bepaalde soorten groenten die met deze ontdooimethode intact blijven.

Pixabay

Pixabay

En dan is er nog het zogenaamde heet-water stomen dat, voor verkoudheid of bijholteontstekingen symptomen, eigenlijk een wondermiddel is.

Advertisement
illdefinedleap/Reddit

illdefinedleap/Reddit

Bepaalde soorten vlekken op textiel zijn bijzonder geschikt om met kokend water te worden verwijderd. We hebben het dan vooral over fruitvlekken zoals druiven, watermeloen en alle soorten rood fruit.

adonisallan/Reddit

adonisallan/Reddit

En een ander soort vlekken dat gemakkelijk met kokend water te verwijderen is, zijn de vlekken die op garage- en opritvloeren zijn achtergebleven door automotorolie.

Kende je deze manieren om kokend water te gebruiken al?

Advertisement