3 trucs voor ieder die graag in de tuin werkt om geen vuil onder de nagels te krijgen

door Natasja

14 Mei 2023

3 trucs voor ieder die graag in de tuin werkt om geen vuil onder de nagels te krijgen
Advertisement

Tuinieren kan soms echt therapeutisch zijn: het simpele feit dat je je verliest in werk met je handen, je alleen maar concentreert op het verzorgen van de plant voor je en alle andere gedachten uitbant, kan zoveel doen voor je humeur. En dan heb je het nog niet eens over de voldoening om de vruchten van je arbeid te kunnen bewonderen. Wanneer je met potten en bedden bezig bent, bijvoorbeeld voor het verpotten, verplanten, stekken enz., raak je onvermijdelijk aarde aan.

Natuurlijk is het goed om je handen met handschoenen te beschermen, maar er zijn gevallen waarin die bescherming het werk juist bemoeilijkt, vooral als je heel beweeglijk en gevoelig moet zijn bij het verplaatsen van zeer jonge of kleine planten. En soms komt er, zelfs met handschoenen aan, een beetje vuil of modder door en worden je handen vuil, vooral onder de nagels. Er is een oplossing om dit probleem tot een minimum te beperken. Laten we eens kijken welke dat is.

Advertisement
Creativo

Creativo

Wat is er nodig? Zorg dat je, als je aan een tuinsessie begint, het volgende bij de hand hebt:

  • vaseline
  • een stuk zeep (niet nat)

Wrijf voor je begint te werken je nagels over de zeep, waarbij je je nagels in het stuk zeep duwt. In principe moet je de ruimte onder de nagels vol laten lopen met (droge) zeep.

Neem onmiddellijk daarna de vaseline en wrijf die voorzichtig rond de nagels, over de nagelriemen. Zo creëer je een dun beschermend laagje, zodat de aarde zich aan de vaseline hecht in plaats van rondom de nagels te komen.

Aan het eind, als je klaar bent met tuinieren, was je je handen zoals gewoonlijk en zorg je voor:

  • een manicure borstel

Nadat je je handen hebt gewassen, zal er nog wat vet en vuil zitten op de plaats waar de vaseline zat, en het is niet zeker dat je erin geslaagd bent alle zeep te verwijderen waarmee je de ruimte onder je nagels had beschermd (en misschien zelfs een beetje aarde die eraan was blijven kleven). Je hebt dus een nagelborsteltje nodig om alle resten voorzichtig weg te kunnen schrobben.

Wij raden je echter aan om 's avonds, als je met de aarde hebt gewerkt, een goede vochtinbrengende crème aan te brengen - en het is ook een goede gewoonte om je handen elke dag goed te hydrateren, voordat je naar bed gaat. Zo worden je handen niet aangetast, ook al heb je met aarde gewerkt, en zien ze er altijd onberispelijk uit.

Advertisement