Maak je huis comfortabel en gezellig met deze 20 must-have objecten

door Natasja

16 Januari 2023

Maak je huis comfortabel en gezellig met deze 20 must-have objecten
Advertisement

Wie zei dat uitgaan altijd leuker is dan thuisblijven? Er zijn momenten waarop genieten van de omarming van ons huis en de stilte van de eenzaamheid een veel aantrekkelijker alternatief is om onze batterijen op te laden en te ontspannen tijdens een bijzonder drukke periode. Als tijd thuis doorbrengen bovenaan je to-do lijst staat, zul je enkele voorwerpen die je ervaring nog aangenamer zullen maken, zeker interessant vinden. 

Leeskussens, wanddecoraties die doen denken aan de natuur, aantrekkelijke geuren en strategisch geplaatste lampen zijn zeer nuttig om comfort toe te voegen aan je huis. Laten we samen 20 voorwerpen ontdekken die je onmiddellijk zult willen kopen.

Advertisement

1. Prisma-zonnevanger

Een prisma-zonnevanger is de beste manier om een beetje dromerigheid toe te voegen aan je huis; als je een kamer hebt waar zonlicht binnenkomt, hang de kamer dan vol met deze prisma's en de kamer zal gevuld zijn met regenbogen.

Advertisement

2. Aromaverdamper

Om je huis een aangename natuurlijke geur te geven, kun je een verdamper voor essentiële oliën aanschaffen: ze zijn erg mooi om te zien en helpen een aangenamere en ontspannende sfeer te creëren.

3. Vloerkussen

Als je zachtheid en comfort wilt toevoegen aan de woonkamer, voeg dan vloerkussens toe: zo kun je comfortabel op de grond zitten en een goed boek lezen of een film kijken.

4. Leeslamp

Voor je nachtelijke leesuurtjes is deze halslamp echt ideaal. Zo heb je niet alleen altijd het juiste licht op de pagina's, maar als je even moet opstaan, kun je dat ook doen zonder de verlichting aan te doen.

5. Gordijnlampjes

Gordijnlampjes helpen je de kamer te verwarmen en geven de juiste sfeer om te ontspannen. 

Advertisement

6. Kaars met geboortedatum

Als je een fan bent van kaarsen en houdt van hun geur en de warmte van hun vlammen, waarom trakteer je jezelf dan niet op een kaars met je geboortedatum erop? Behalve dat het een leuk cadeau-idee is, is het ook een leuke manier om gezelligheid te brengen in de dagen in huis.

7. Badkussen

Voor een echt ontspannend bad koop je dit badkussen; het zal zo comfortabel zijn dat je er nooit meer uit wilt.

Advertisement

8. Zijden oogmasker

Om te slapen als een koning of koningin koop een comfortabel en elegant zijden oogmasker: geen licht kan je slaap verstoren en je zult je gewikkeld voelen in een zachte omhelzing!

9. Leeskussen

Kun je nooit de meest comfortabele positie vinden om te lezen? Een leeskussen is wat je nodig hebt! De meest correcte ondersteuning voor je rug en armen; sommige modellen bieden zelfs plaats aan je warme kopje thee.

Advertisement

10. Klimopslinger

Je waant je in de natuur: met deze klimopslinger versier je de muur boven de bank of het bed en waan je je in een bos.

11. Siliconen popcorn bakje

De siliconen popcornhouder zorgt ervoor dat je altijd een verse dosis snacks bij de hand hebt: hij is geschikt voor de magnetron en maak je snacks in enkele minuten klaar. En alles zal klaar zijn voor de filmavond.

Advertisement

12. De stamkruk

Ze lijken op echte houtblokken, maar zijn krukjes, soms met opbergruimte, of tafeltjes. Voor een vleugje echte natuur in huis.

13. Parfumspray voor stoffen

Trakteer jezelf op een geurende verwennerij met aromatherapie. De parfumspray kan worden gespoten op gordijnen, banken, bedden, kussens en elke andere stof die je maar kunt bedenken. Voor een langdurige, ontspannende omhelzing spuit je ze in de woon- of slaapkamer voordat je je overgeeft aan een ontspannende pauze. 

Advertisement

14. Beddenhemel

Maak de nachten vorstelijk met het bedhemel. Je kunt het verfraaien met prisma's die de zon vangen, slingers van ledlampjes of het laten zoals het is. Alleen voor echte dromers.

15. Notitieboekje

Tot slot raden wij aan een notitieboekje bij de hand te houden. Er zijn veel kant-en-klare exemplaren om je te begeleiden bij het opschrijven van je doelen, emoties en gevoelens. Een moment dat niet alleen een moment van ontspanning zal zijn, maar ook van aangename plannen voor een betere toekomst. 

Ben je al op zoek naar deze fantastische voorwerpen?

Advertisement