Zachte handdoeken zonder wasdroger: de trucs voor een vlekkeloze was

door Natasja

10 Februari 2023

Zachte handdoeken zonder wasdroger: de trucs voor een vlekkeloze was
Advertisement

De was doen kost altijd veel tijd, omdat het meestal lange wascycli zijn en de stoffen van de handdoeken dik zijn. Als het dan ook nog zo lang duurt om elk stuk te laten drogen, in gevallen waarin je geen droger hebt of deze om de een of andere reden niet kunt gebruiken, eindig je met wasgoed dat niet eens is geworden wat je wilde, waardoor je echt ontevreden bent, alsof je onnodig tijd hebt verspild.

Lakens die niet superzacht zijn maakt niet zo heel veel uit, maar handdoeken gebruiken die zo hard zijn dat ze bijna krassen, hoe schoon ze ook zijn, is nooit prettig. Toch komt het vrij vaak voor. Hoe vermijd je het? Hieronder volgen enkele trucs om ook zonder droger zachte handdoeken te krijgen.

Advertisement
Creativo

Creativo

1. De volgende keer dat je de was doet, halveer de hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. De kans is groot dat je bij elke wasbeurt te veel wasmiddel gebruikt, in de hoop dat het zachter wordt, terwijl dit in feite het tegenovergestelde resultaat oplevert, doordat het wasmiddel zich tussen de vezels ophoopt en niet goed wordt uitgespoeld, waardoor de kleding uiteindelijk stijf wordt.
2. Witte azijn in plaats van wasverzachter: giet 100 ml witte azijn (wijn, alcohol of appel) in het wasverzachtervakje, of zelfs rechtstreeks in de trommel, maar voeg geen wasverzachter toe aan de was. De geur van de azijn verdwijnt bij de laatste spoeling en het zuur van de vloeistof lost alle resten op die zich tussen de vezels van de stof hebben opgehoopt.
3. Handdoeken verwisselen: ook al ben je voorzichtig bij het wassen, hoe meer de handdoeken worden gebruikt, hoe meer ze worden belast, juist door het veelvuldig wassen, dat onder andere om hygiënische redenen bij een gemiddeld hoge temperatuur gebeurt. Daarom is het beter om voor elke week van de maand een aantal verschillende handdoeken te gebruiken. Ze zullen allemaal wat langer meegaan en in betere staat verkeren.
4. Was handdoeken alleen samen met andere handdoeken: als je ze niet mengt met ander textiel, worden ze geen vergaarbak voor pluisjes en vezels die er vanaf komen, wat helpt om ze zacht te houden.

In plaats van azijn kun je ook in water opgelost citroenzuur gebruiken (meestal is de verhouding ongeveer 150 gram per liter).

Wat zijn jouw favoriete methoden om altijd zachte handdoeken te hebben?

Advertisement