5 oplossingen voor het opruimen van alle kleine en alledaagse accessoires

door Natasja

09 Januari 2023

5 oplossingen voor het opruimen van alle kleine en alledaagse accessoires
Advertisement

Elke dag, voor alle verschillende klusjes thuis, voor studie en werk, gebruiken we een ontelbaar aantal accessoires, die we meestal op specifieke plaatsen in huis bewaren. Dat kan echt van alles zijn, maar hoe kleiner en gewoner ze zijn, hoe meer ze verloren gaan in de chaos die spontaan lijkt te ontstaan wanneer we niet alles goed opbergen. Als we dan haast hebben om het huis te verlaten of wat werk af te maken, is er geen weg meer terug.

Dus waarom help je jezelf niet door dragers en inrichtingselementen te plaatsen die je helpen om de orde te bewaren? Hieronder staan enkele oplossingen die echt een verschil kunnen maken.

Advertisement

Opbergbakjes

We realiseren ons vaak niet hoezeer elk vrij oppervlak in huis, van de hal tot het nachtkastje, een magneet wordt voor een groot aantal kleine voorwerpen. Koop dus bakjes van verschillende aard, of ook manden met niet te hoge randen, om er de alledaagse dingen in te kunnen leggen, die we altijd in het zicht moeten hebben, maar niet overal verspreid.

Sleutels in de hal van het huis, bril en horloge op het nachtkastje, diverse accessoires op het bureau, sieraden die het vaakst in de slaapkamer liggen en dergelijke: alles kan ordelijk en stijlvol worden gerangschikt.

Advertisement

Ladeverdelers

In de keuken hebben we altijd wat bestek en keukengerei nodig voor verschillende bereidingen, die we niet in manden of potten kunnen stoppen (zoals we misschien doen met pollepels en spatels), noch die we aan haken en rails kunnen hangen.

Maar hetzelfde geldt voor werkgereedschap in de garage of in de speciale hoek, en ook voor al die schrijfgerei dat we bewaren in de bureauladen, of misschien zelfs in de hoeken waar we creatieve werkjes doen. Ordelijkheid helpt altijd bij productiviteit.

Afstandsbediening binnen handbereik

Televisies, decoders, stereo's, ontvangers van diverse aard, maken van huiskamers nu ware mediastations met veel apparaten die met afstandsbedieningen kunnen worden bediend. En dan zijn er nog airconditioners of ontvochtigers. En als er ook nog andere domotica oplossingen zijn, zouden er in elke kamer, te beginnen bij de hal, heel vaak afstandsbedieningen gebruikt worden. Het is beter om jezelf uit te rusten met de juiste houders om ze altijd binnen handbereik te houden.

Washoek

De was doen is al een karwei op zich waarvan we soms wensen dat we het niet hoefden te doen, en als we op het moment dat we het doen niet eens de juiste wasmiddelen en producten voor die specifieke was kunnen vinden, wordt het nog frustrerender. Het is dus beter om in de buurt van de wasmachine of de droger een manier te vinden om een kast in te richten met alles wat je nodig hebt.

Seizoensgebonden modeaccessoires

In de winter is het soms essentieel om handschoenen, je muts en sjaal bij je te hebben als je het huis verlaat. En misschien zijn er enkele die je tijdens het koude seizoen praktisch elke dag gebruikt: waarom hou je ze niet klaar voor gebruik in de hal met enkele manden? Of verzamel ze tenminste allemaal op een plaats waar ze gemakkelijk toegankelijk zijn in de kast.

Hetzelfde geldt voor zonnebrillen, of sjaals, petten en alle andere accessoires die je de rest van het jaar het meest gebruikt.

Advertisement