3 tips van makelaars om je huis aantrekkelijker te maken

door Natasja

10 Januari 2023

3 tips van makelaars om je huis aantrekkelijker te maken
Advertisement

Heb je wel eens met veel moeite je huis schoongemaakt en toch de indruk gekregen, misschien net voordat de gasten binnenkwamen, dat het niet zo onberispelijk was als je eigenlijk wilde? Zonder misschien te begrijpen wat het is dat niet werkt. Het feit dat je altijd in dezelfde ruimtes woont en je omringt met duizend alledaagse voorwerpen en accessoires, doet je soms een beetje het potentieel uit het oog verliezen dat de verschillende inrichtingen hebben, als ze maar op de juiste manier worden gepresenteerd.

Het is geen zaak van levensbelang in het dagelijks leven, maar als het erom gaat een goede indruk te maken op een gast, of nog meer op mogelijke kopers of huurders, dan is het goed om een paar richtlijnen te onthouden die altijd van pas komen. In het bijzonder met betrekking tot de badkamer en de keuken (maar enigszins ook de andere kamers) zijn er 3 regels die makelaars als fundamenteel beschouwen om een huis zo goed mogelijk te presenteren.

Advertisement

Lege oppervlakken

Koken betekent twee keer werken: het bereiden van de gerechten en vervolgens de keuken weer in goede staat brengen wanneer deze moet worden opgeruimd. Soms heb je haast en laat je iets rondslingeren op de aanrechten, of ook op planken en zichtbare meubels. Het kunnen boeken, accessoires en gebruiksvoorwerpen zijn die je altijd gebruikt, maar als het erom gaat de aandacht van kopers en huurders te trekken, moet je het huis iets minder 'persoonlijk' maken. Het maakt niet uit of alles schoon is, de aanwezigheid van voorwerpen is een rommel die moet worden verwijderd: maak de zichtbare oppervlakken zo opgeruimd mogelijk, alsof ze gewoon wachten op de nieuwe bewoner om ze te ervaren.

Nog meer in de badkamer, waar meestal alleen maar persoonlijke bezittingen op de planken, vooral rond de wastafel, blijven liggen.

Advertisement

Schone handdoeken

Als je een aantal enigszins vuile of natte vaatdoeken in de keuken hebt liggen, evenals gebruikte handdoeken in de badkamer, zullen deze een zeer slechte indruk maken op de mensen die geïnteresseerd zijn in het huis, en zelfs op sommige iets veeleisender en minder frequente gasten. Er is weinig voor nodig om ze te vervangen door andere, liefst met een beetje zorg.

Planten, ook kunstplanten

Een vleugje groen verzacht elke kamer en maakt hem leefbaarder. Deze waarde wordt vaak over het hoofd gezien, maar al een vaas bloemen helpt, hoewel nooit zo veel als een paar planten. Idealiter zijn het echte exemplaren, geschikt voor het gebied waar ze moeten worden gekweekt, maar als dat niet mogelijk is, helpen kunstexemplaren (goed gemaakt) ook veel - maar vergeet niet ze af te stoffen en de spinnenwebben te verwijderen.

Dit lijken eenvoudige tips, maar ze maken echt een verschil!

Advertisement