Probeer een van deze 3 natuurlijke methoden om wantsen weg te houden

door Natasja

14 Januari 2023

Probeer een van deze 3 natuurlijke methoden om wantsen weg te houden
Advertisement

Wantsen zijn een van de grootste vijanden van onze woonomgeving, vooral in de herfstperiode of in ieder geval wanneer de vochtigheidsgraad vrij hoog is. De wantsen die het huis binnenkomen komen van planten, die ze in korte tijd kunnen vernietigen en zijn groen of bruin. Ze zijn absoluut ongevaarlijk voor ons, maar als je ze probeert te pletten omdat hun aanwezigheid storend is, verspreiden ze een zeer onaangename geur. De enige nuttige oplossing is dus, behalve ze te verjagen, ze meteen uit het huis weg te houden.

Dan zijn er nog de kleine maar nog vervelendere wantsen, die we gewoonlijk "bedwantsen" noemen. Ze kunnen bijten en vervelende huidirritaties veroorzaken, maar vormen geen groot gevaar. Zelfs in dit geval is het beste advies, naast het vaak verschonen van de lakens, het ontsmetten van de matras met stoom of alcohol en het vaak luchten, om ze weg te houden uit de huiselijke omgeving en het bed zelf.

Sommige natuurlijke stoffen kunnen, dankzij hun geur, in dit opzicht veel helpen. Lees verder om erachter te komen welke dat zijn.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Munt: de geur van munt, die zeer sterk maar aangenaam is, schijnt wantsen diep te storen. Een goede manier om ze weg te houden is daarom een mengsel te maken van water en essentiële muntolie (ongeveer 20 druppels op een liter water), dit over te gieten in een spuitbus en het op kritieke plaatsen te verstuiven. Het is vooral raadzaam om het te spuiten in de buurt van balkons, deuren en ramen.
Ui: een andere gezworen vijand van wantsen blijken uien te zijn. Als je het wilt gebruiken, bereid dan een afkooksel met water en ui, laat het afkoelen en spuit het op plaatsen bij deuren, ramen en balkons. Het zal zeker helpen voorkomen dat de insecten te dichtbij komen. 
Knoflook: hetzelfde geldt voor knoflook. Ook met de laatste kun je een afkooksel bereiden dat je, zodra het koud is, in een spuitbus overbrengt en op strategische punten besproeit. In het geval van zowel knoflook als ui doet zich echter het probleem voor dat deze geuren ook voor mensen absoluut onaangenaam zijn. Als je geen munt wilt gebruiken, is een alternatieve truc om te overwegen knoflookbollen op het balkon of de vensterbank te planten. Deze zouden ook in jouw voordeel moeten werken.

Heb je al een van de bovenstaande methoden geprobeerd?

Advertisement