Verwijder vocht in kledingkasten met een natuurlijke remedie

door Natasja

11 Januari 2023

Verwijder vocht in kledingkasten met een natuurlijke remedie
Advertisement

In elk huis kunnen er hoeken zijn die gevoeliger zijn voor het probleem van vocht dan andere, en als daar een kast of ladenkast vol kleren of huishoudlinnen staat, worden zowel de meubels als de stoffen daarin altijd aangetast. Er ontstaat niet alleen een onaangename geur in de kast, maar schimmel kan in het ergste geval ook de structuur van het meubel zelf en de stof van de kleding of het linnengoed erin aantasten.

Wanneer de situatie echter niet extreem ernstig is, maar niet te ontkennen valt dat het aanwezig is, is het de moeite waard jezelf te helpen met eenvoudige remedies, zoals een goedkoop en volledig natuurlijk middel die we hieronder aangeven.

Advertisement
Creativo

Creativo

Alles wat je nodig hebt is:

  • een ademende zak van stof, zoals katoen of gaas (als alternatief een zakdoek met een elastische band);
  • Ongekookte rijst;
  • Essentiële olie naar keuze (optioneel).

Je hebt vasta geraden wat je nu moet doen:

  1. Vul de zak met rijst
  2. Voeg 4 of 5 druppels van een essentiële olie naar keuze toe. Tegen schimmel wordt tea tree altijd aanbevolen, maar lavendel of citrus zijn ook uitstekend. En als je toevallig ook motten weg wilt houden, dan kun je ceder essentiële olie proberen.
  3. Sluit de zak en controleer de toestand ervan om de paar weken, en vervang hem eventueel door een nieuwe.

Als je een stoffen zak gebruikt en je wilt deze vervangen door een nieuwe, is het altijd raadzaam deze op hoge temperatuur te wassen. Papieren zakdoekjes moeten direct door nieuwe vervangen worden. Het hygroscopisch vermogen van rijst is uitstekend voor het absorberen van vocht in kasten, en de zeer lage kosten maken het een middel dat het proberen waard is.

Als alternatief voor rijst kun je ook grof zout, baking soda of zelfs gedroogde kruiden gebruiken, waarbij je er altijd op moet letten dat je de toestand ervan regelmatig controleert.

Wat zijn jouw favoriete methoden om vocht in kledingkasten te verwijderen?

Advertisement