Geen beschadigde truien meer: ontdek hoe je ze gemakkelijk aan hangers kunt hangen

door Natasja

11 Januari 2023

Geen beschadigde truien meer: ontdek hoe je ze gemakkelijk aan hangers kunt hangen
Advertisement

Hoe vaak worden we niet gedwongen om truien op te vouwen en op te bergen op planken of in lades, omdat dat de enige manier is waarop ze hun vorm niet verliezen? Wanneer ze aan hangers worden gehangen, zoals elk ander soortgelijk kledingstuk (shirts, overhemden, sweatshirts), en vervolgens de hanger zo wordt geregen dat de haak uit de hals komt en de vleugels over de schouders van het kledingstuk glijden, zitten we op den duur met truien die hun vorm hebben verloren, uitgerekt door het gewicht en kapot gaan op de punten waar de hanger zelf liep, hoe breed en eventueel zelfs gewatteerd hij ook was.

Opgevouwen truien in lades of op de binnenste planken van meubels nemen echter veel ruimte in, omdat het over het algemeen nogal omvangrijke kledingstukken zijn. Er is echter een heel gemakkelijke manier om ze op te hangen zonder bang te zijn dat ze kapot gaan, en het werkt ook voor vesten. Lees verder om erachter te komen.

via @sistersquadllc/TikTok

Advertisement
@sistersquadllc/TikTok

@sistersquadllc/TikTok

De werkwijze is echt eenvoudig, en wordt ook getoond in veel online video's, zoals die van het account @sistersquadllc op TikTok.

  1. Vouw eerst de trui (of het vest) verticaal doormidden, waarbij de twee mouwen op elkaar aansluiten.
  2. Dan leg je hem op een plat oppervlak (een bed of tafel is voldoende).
  3. Dan neem je de hanger in je hand en legt hem bovenop de trui, plat, met het haakje dat uitsteekt in de hoek die gevormd wordt door de mouwen met de romp, dus precies bij de oksel.
  4. Het enige wat overblijft is de twee mouwen naar het midden samenvouwen, rond de hanger aan de ene kant, en de onderkant van de trui omgevouwen aan de andere kant.
  5. Als je wilt (voor meer stabiliteit, en om te voorkomen dat de trui van de hanger glijdt wanneer je andere kledingstukken in de buurt uit de kast haalt), kun je de mouwen en de onderkant van de trui in de driehoek stoppen die wordt gevormd door de drie zijden van de hanger, zoals te zien is in deze video: https://www.tiktok.com/@sistersquadllc/video/7022689503668227333.

Het is echt een goede gewoonte, die tijd en ruimte bespaart en onherstelbare schade aan je favoriete truien en vesten voorkomt. En als er andere delicate kledingstukken zijn die je niet op de traditionele manier wilt ophangen, kun je dezelfde methode ook op die kledingstukken toepassen!

Advertisement