10 voorwerpen waarmee je je hele huis schoon en aangenaam geparfumeerd kunt houden

door Natasja

15 Januari 2023

10 voorwerpen waarmee je je hele huis schoon en aangenaam geparfumeerd kunt houden
Advertisement

Er is niets beter dan thuiskomen en begroet worden door een aangename geur, toch? Het kan echter gebeuren dat dit niet het geval is. Soms is het de onaangename geur die de deur voor ons opent en de redenen daarvoor kunne veelzijdig zijn. Onaangename geuren uit vaatwassers en wasmachines na gebruik, stoffen die alle geuren van het huis opzuigen en ze in een beslist onaantrekkelijk mengsel aan ons teruggeven, leidingen die ons doen denken aan de geur van riolen, het gebruik van chemische middelen die effectief zijn maar niet zo lekker ruiken, en de muffe lucht van ramen die altijd gesloten zijn, zijn slechts enkele bronnen van onaangename geuren in huis.

Er zijn verschillende voorwerpen die ons kunnen helpen om altijd een fijne geur in huis te houden en vandaag bieden we je er 10 die zeer nuttig zullen zijn; je zult zien dat je nooit meer zonder kunt!

Advertisement

1. Deodorant spray voor kamers en stoffen

1. Deodorant spray voor kamers en stoffen

Creativo

Er zijn veel luchtverfrissers op de markt, maar met die in sprayvorm kun je niet alleen de lucht ontgeuren en parfumeren, maar ook stoffen zoals gordijnen, tapijten en banken. Geef de voorkeur aan een met volledig natuurlijke ingrediënten of maak het zelf met je favoriete geur. Je kunt het heel gemakkelijk maken met gedestilleerd water, baking soda en een essentiële olie naar keuze, of met water, alcohol en essentiële oliën.

Advertisement

2. Vochtige doekjes

Vochtige doekjes zijn een waardevolle bondgenoot als het gaat om het snel verwijderen van vlekken en het achterlaten van een aangename geur in huis. Kies ook hier voor doekjes van natuurlijke producten of bereid ze zelf thuis. Neem wat keukenpapier, water, een plantaardige olie, een milde vloeibare zeep en een essentiële olie; als je een ontsmettende werking wilt, kies dan tea tree. 

3. Toiletreinigingsschijven

Heb je allang een lekker ruikend toilet opgegeven vanwege het ongemak van toiletblokken? Kies voor gel schijven! Ze worden rechtstreeks op de binnenwand van het toilet aangebracht en verspreiden gedurende lange tijd een aangename geur, waardoor de toiletpot bij elke spoeling wordt gereinigd.

4. Geurzakje voor in bad of onder de douche

Gun jezelf een moment van echte ontspanning door een geurzakje toe te voegen aan de douche of het bad. Bereid met kruiden en essentiële oliën geven ze op natuurlijke wijze een aangename geur af en je kunt ze ook zelf maken, afhankelijk van je stemming of behoeften. Voor een ontspannen moment kies je bijvoorbeeld lavendel, terwijl je voor een energieboost gaat voor citrus. Voor een gunstig effect op de luchtwegen kies je eucalyptus.

5. Vaatwasser (of wasmachine!) verzorgen

5. Vaatwasser (of wasmachine!) verzorgen

Creativo

Als de onaangename geur afkomstig is van de vaatwasser of wasmachine, kun je overwegen deze schoon te maken. Doe een lege beurt met een specifiek product of bereid een DIY middel met baking soda, azijn en citroen, je zult merken dat de vaatwasser en wasmachine weer als nieuw zullen ruiken. Doe bij het afwassen een halve citroen in het bestekmandje; de vaat wordt schoner en de vaatwasser ruikt beter. In de wasmachine kun je in plaats daarvan een doekje met een paar druppels etherische olie in de trommel leggen.

Advertisement

6. Tegel en douchespray

6. Tegel en douchespray

Creativo

Ook de badkamer- of keukentegels kunnen aangenaam ruiken als je ze met het juiste product schoonmaakt. Kies er een met natuurlijke ingrediënten of bereid het zelf met water, baking soda, azijn en essentiële oliën.

7. Tapijtreinigingspoeder

7. Tapijtreinigingspoeder

Creativo

Als het tapijt bevlekt is of niet lekker ruikt, reinig het met een geurig reinigingspoeder. Het is heel eenvoudig te maken met baking soda gemengd met essentiële oliën.

Advertisement

8. Kaarsen

8. Kaarsen

Creativo

Vergeet ten slotte niet dat kaarsen ook kunnen worden gebruikt om je huis aangenaam te geuren. Ze helpen je ook om een warme en gezellige sfeer te creëren, waardoor je je beter kunt ontspannen.

Welke producten gebruik jij om je huis lekker te laten ruiken?

Advertisement