De onfeilbare loodgietersmethode om rioollucht uit de douche te verwijderen

door Natasja

11 Januari 2023

De onfeilbare loodgietersmethode om rioollucht uit de douche te verwijderen
Advertisement

Douchen is altijd een aangenaam moment dat ons helpt om 's morgens met de juiste energie wakker te worden of om ons te regenereren aan het einde van een lange en vermoeiende dag. Wat is er beter dan onder de warme straal te springen na lange werkuren, misschien onderbroken door vele kleine of grote ongemakken? Alles wat je nodig hebt is je favoriete doucheschuim en de juiste muziek om te ontspannen. Het kan echter gebeuren dat ons moment van ontspanning wordt verpest door een onwelkome gast: de geur van het riool.

Er zijn vele redenen waarom de onaangename geur onze huizen bereikt: als de oorzaak buiten onze leidingen ligt, zijn we waarschijnlijk in de buurt van een onweersbui of op een regenachtige dag, is het niveau van de riolering gestegen, waardoor de geur weer in onze afvoer terechtkomt. Vaak kan de oorzaak echter een verstopte afvoer zijn, en in dat geval kunnen we gemakkelijk ingrijpen met een onfeilbare methode die door loodgieters wordt gebruikt. Laten we het samen ontdekken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om onaangename geuren uit de doucheafvoer effectief te verwijderen, heb je slechts twee eenvoudige, natuurlijke ingrediënten nodig die bijna altijd in huis aanwezig zijn: baking soda en citroenzuur. Los 150 g citroenzuur op in een liter lauw water, giet vervolgens eerst 250 g baking sodapoeder en vervolgens de hele oplossing van water en citroenzuur in het doucheputje. Laat het een paar uur inwerken voordat je het water weer laat lopen en je zult zien dat deze twee ingrediënten de afvoer volledig hebben vrijgemaakt en de onaangename geuren hebben weggenomen. 

Als je geen citroenzuur hebt, kun je het handig vervangen door 150 ml witte azijn met 60 gram bicarbonaat en vervolgens een pan kokend water. Grof zout kan ook een waardevolle bondgenoot zijn, maar alleen in nieuwere systemen, omdat het oude leidingen kan beschadigen: giet er 4 eetlepels grof zout in, gevolgd door 4 eetlepels baking soda en een pan kokend water. Laat ook in deze gevallen de mengsels enkele uren inwerken alvorens het water opnieuw te laten stromen.

En als je ervoor wilt zorgen dat onaangename geuren wegblijven, vergeet dan niet deze handeling eens in de ongeveer 15 dagen te herhalen. Geniet van een zalige douche!

Advertisement