6 tips om de slaapkamer onberispelijk in te richten

door Natasja

07 Januari 2023

6 tips om de slaapkamer onberispelijk in te richten
Advertisement

De keuze van de inrichting van een kamer in huis is altijd een belangrijk moment: het is vaak een grote uitgave, die zorgvuldig moet worden overwogen, zodat je het gewenste resultaat kunt bereiken zonder je budget te overschrijden of je te omringen met meubels en designelementen die je snel zat bent. Het vinden van het juiste compromis tussen comfort, stijl en levensduur van meubels is dus altijd een uitdaging. 

Meegaan met de tijd is echter niet zo onmogelijk, vooral als je kiest voor meubelcriteria die duurzamer lijken in de tijd, die altijd ruimte laten om het uiterlijk van een kamer te organiseren, bij te werken en te vernieuwen. Dus als je een slaapkamer wilt creëren die modern maar ook gezellig is, en waar je over een paar jaar niet op uitgekeken raakt, neem dan de volgende adviezen ter harte.

Advertisement

Het grote bed

In overeenstemming met de grootte van de kamer is een echt groot en ruim bed het eerste element om te overwegen: als je de mogelijkheid hebt om het in de kamer op te nemen, doe dat dan zonder al te veel aarzeling. Het wordt de echte hoofdrolspeler, het communiceert een gevoel van comfort en intimiteit, waardoor de kamer het nest wordt waarin je je terugtrekt, en dan is het meer dan genoeg om, telkens wanneer je de inrichting van de kamer wil opfrissen, de lakens, dekens, spreien en verschillende kussens te veranderen, want die nemen de belangrijkste plaats in!

Advertisement

Neutrale maar nooit saaie kleuren

In de slaapkamer moet je je kunnen ontspannen en bijkomen van de dagelijkse beslommeringen, dus het grote adagium om de voorkeur te geven aan neutrale, lichte en natuurlijke kleuren is nog steeds relevant. Dit betekent echter niet dat ze saai moeten zijn: zoek naar een combinatie van op de natuur geïnspireerde tinten, die je kunnen ontspannen, maar die vervolgens de ideale achtergrond vormen om te worden verlevendigd met complementaire kleuren die iets feller en meer verzadigd zijn, die een uitbarsting van energie geven. Je kunt dus kleine details gebruiken (vazen, objecten, lampen, enz.) die opvallen tegen de achtergrond van neutrale tinten.

Fantasiemix

Wat betreft textiel en wanddecoratie, aangezien de achtergrond neutraal is, kun je verschillende patronen en texturen mengen, zelfs verschillende materialen. Absolute uniformiteit leidt namelijk tot aseptische en saaie omgevingen, terwijl een kundige combinatie van verschillende maar complementaire elementen de sleutel is tot personalisering met stijl.

Unieke en gepersonaliseerde stukken

Als je de mogelijkheid hebt om op maat gemaakte meubels, of misschien DIY meubels, zoals in bepaalde gevallen van transformaties en herstel van oude en afgedankte stukken, op te nemen, aarzel dan niet. Ze dragen er op voorbeeldige wijze toe bij dat de kamer nog meer van jou is en iets over jou vertelt.

Kunst en decoratie

Opnieuw met het oog op een omgeving zonder een wirwar van vormen en kleuren, is de keuze om een originele en unieke toets toe te voegen door het invoegen van decoratieve stukken zoals beelden, designvazen, schilderijen, prenten enz. altijd aan te raden. Het belangrijkste is dat je niet overdrijft: vul de beschikbare oppervlakken niet met te veel dingen als je niet wilt dat de kamer benauwd wordt.

Advertisement

Weinig maar goed

Een ander richtsnoer dat je in gedachten moet houden, is dat je voor het hoofdmeubilair - vooral het bed - modellen kiest die goed gemaakt zijn en lang meegaan. Dit moet niet alleen kwaliteit en comfort garanderen, maar het is ook een investering voor de toekomst: als ze eenvoudige, klassieke lijnen hebben, zal het heel gemakkelijk zijn om ze in de kamer te laten staan, zelfs als je de inrichting wilt veranderen. De renovatie van het uiterlijk van de kamer zal juist minder duur zijn, omdat je je kunt concentreren op alles behalve de belangrijkste stukken!

Hoe ziet jouw droomslaapkamer eruit?

Advertisement