Microvezelbank: ontdek hoe je hem kunt reinigen en weer als nieuw kunt maken

door Natasja

13 Januari 2023

Microvezelbank: ontdek hoe je hem kunt reinigen en weer als nieuw kunt maken
Advertisement

Microvezelbanken behoren tot de populairste bekleding in woonkamers over de hele wereld: comfortabel, warm en betaalbaarder dan vele andere. Bovendien kan het uiterlijk van de kamer dankzij dit soort stof veel beter worden aangepast, aangezien banken en fauteuils met microvezelbekleding in veel verschillende kleuren en zelfs patronen worden geproduceerd.

Het probleem is echter dat in vergelijking met bijvoorbeeld leer of kunstleer vlekken en vuil, of zelfs door lichaamszweet, veel gemakkelijker zichtbaar zijn. Hoe kan het oorspronkelijke uiterlijk van het meubilair worden hersteld? Er sommige methoden toegepast worden, zoals de hieronder genoemde.

Voordat je een bank gaat wassen, is het essentieel om al het aanwezige vuil te stofzuigen (of af te stoffen). Dan kun je kiezen uit de onderstaande remedies, maar wees voorzichtig: kijk altijd eerst in de instructies van de fabrikant of je methoden op basis van alcohol of zeep kunt gebruiken.

Advertisement
CorrectProgress/Reddit

CorrectProgress/Reddit

  • Met afwasmiddel: Zet twee niet te grote teilen of emmers klaar met in elk minstens een liter heet water. Voeg slechts 60 ml afwasmiddel toe aan een van de twee, en schrob met een borstel met zachte haren of een spons het water met de zeep op het te reinigen oppervlak. Werk van boven naar beneden en spoel de borstel of spons vaak uit. Met een zachte doek en water zonder zeep grondig deppen. Laten drogen en opnieuw stofzuigen om het werk af te maken.
  • Met isopropylalcohol: in een spuitfles een derde alcohol in twee derde water verdunnen, schudden en verstuiven. Spoel regelmatig met een spons in gewoon water om te schrobben en het door de alcohol opgeloste vuil te verwijderen, en vervolgens met een natte doek (altijd goed uitgewrongen) om na te spoelen. Laat het drogen en stofzuig opnieuw.

 

Advertisement
goosebubbie/Reddit

goosebubbie/Reddit

Andere middelen die je kunt proberen, altijd nadat je hebt gecontroleerd of ze geen ingrediënten bevatten die verboden zijn voor het type bekleding van de bank, zijn:

  • Vochtige babydoekjes: je dept ze rechtstreeks op de te reinigen zone door een heel klein beetje te wrijven. Dan laat je het drogen.
  • Glasreinigers in sprayvorm, die meestal alcohol bevatten, zijn voor velen een favoriet alternatief.

Probeer altijd niet te veel water te gebruiken, maar verdun de producten ook goed zodat ze geen resten achterlaten op het meubilair. Wat is jouw voorkeursmethode?

Advertisement