8 handige tips waardoor je kledingstukken er langer als nieuw uitzien

door Natasja

19 Februari 2023

8 handige tips waardoor je kledingstukken er langer als nieuw uitzien
Advertisement

We willen allemaal de kledingstukken die we dragen zo lang mogelijk houden, zodat we ze niet beschadigen en moeten vervangen. We willen dit om economische redenen, omdat het vaak vervangen van kledingstukken zeker duur is. En we willen het ook omdat het echt heel moeilijk is om je favoriete kledingstukken die verpest, verkleurd, gekrompen of te oud zijn weg te moeten gooien.

Natuurlijk kunnen objecten, kleding of accessoires niet eeuwig meegaan. Maar met de juiste tips en kleine voorzorgsmaatregelen kan je garderobe veel langer intact blijven.

Hier volgen enkele nuttige trucs om je daarbij te helpen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Voor perfect gladde en pluisvrije truien neem een scheermes en verwijder de meeste pluisjes, waarbij je erop let dat je niet in de trui zelf snijdt of prikt. Later kun je de resten verwijderen met plakband of een pluisroller.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Om onaangename geuren uit schoenen te verwijderen, kun je baking soda gebruiken. Doe er genoeg van om een binnenzool te bedekken en de baking soda zal onaangename geuren in een mum van tijd absorberen.

Pixabay

Pixabay

Om de kleuren van gekleurde t-shirts te doen herleven of levend te houden, laat ze regelmatig weken in water en witte azijn (ongeveer een glas azijn per twee liter water) en spoel ze daarna uit door er zout aan toe te voegen. Blijkbaar helpt deze oplossing om de kleuren glanzend te houden.

Pixabay

Pixabay

Knopen naaien met flosdraad is een goede manier om te voorkomen dat ze vaak losschieten. Zo blijven de overhemden langer goed.

Pixabay

Pixabay

Om te voorkomen dat je voortdurend een nieuwe bh moet kopen omdat ze te beschadigd zijn, is het een goed idee om ze te wassen in wasballen die in de winkel verkrijgbaar zijn. Door ze daarin te doen voordat ze in de wasmachine gaan, gaan ze zeker langer mee.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Een handige truc om kleren niet te veel te kreuken in de droger, en ze dus eerder te beschadigen, is om er ijsblokjes in te doen voordat je hem aanzet. Als de blokjes smelten, ontstaat er stoom, die nuttig is om overtollige kreukels glad te strijken.

Pixabay

Pixabay

De zon kan voor kleding een vijand of een bondgenoot zijn. Bij witte kleding kan drogen in de zon veel helpen. Bij donkere kleding daarentegen, vooral zwarte, kan direct zonlicht schadelijk zijn en vlekken of verkleuringen veroorzaken. Wees dus voorzichtig.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Door knopen of ritsen van kleding dicht te doen voordat je ze in de wasmachine of droger stopt, kun je de vorm behouden en voorkomen dat ze voortijdig beschadigd raken.

Heb jij al eens een van deze trucs geprobeerd?

Advertisement