Een tennisbal en aluminiumfolie voor de droger: een truc om te proberen

door Natasja

28 December 2022

Een tennisbal en aluminiumfolie voor de droger: een truc om te proberen
Advertisement

Iedereen die een droogtrommel gebruikt, weet dat de wasverzachtervellen die erin worden gedaan, veel doen om het wasgoed te parfumeren en te verzachten terwijl het door het apparaat wordt gedroogd. En er zijn vele andere manieren om ze in huis te gebruiken, zelfs nadat ze in de droger zijn gebruikt. Ze brengen echter vaste kosten met zich mee en zijn vooral zeer milieuonvriendelijk. Daarom wordt vaak aangeraden de speciaal voor de wasdroger gemaakte ballen te gebruiken, die helpen de stoffen gescheiden te houden, zodat de lucht er gemakkelijker tussen kan circuleren. Ze versnellen het werk van het apparaat, wat ook het verbruik ten goede komt.

Maar als je die niet bij de hand hebt en een DIY remedie wilt proberen die gelijkwaardig is en inderdaad ook de statische elektriciteit op stoffen vermindert, kun je eenvoudige tennisballen en wat aluminiumfolie gebruiken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Wellicht ben je het advies tegengekomen om tennisballen te gebruiken als alternatief voor wasdrogerballen, maar ook in de trommel van de wasmachine bij het wassen van gestoffeerde artikelen, zoals dekbedden en bepaalde soorten jassen, of zelfs kussens. En misschien heb je ook gelezen dat je gemakkelijk wat aluminiumfolie kunt nemen en dat in je vuist kunt oprollen tot je veel ballen hebt om in de droger te stoppen.

Het vermogen van tennisballen om stoffen te scheiden tijdens het wassen en drogen, wordt gedeeld met aluminiumfolie ballen die ook de statische elektriciteit verminderen die soms stoffen aantast tijdens deze processen.

Pak dus een rol aluminiumfolie en knip er stukken uit die lang genoeg zijn om de tennisballen die je voor de was gaat gebruiken, te wikkelen. Je hebt er minstens drie nodig per lading. Gebruik ze net als de ballen voor de droger, en houd ze apart: ze hebben het voordeel dat ze steeds opnieuw kunnen worden gebruikt, je zult hooguit de foliebekleding moeten vervangen als je merkt dat het kapot is. 

Een kleine uitgave voor een groot voordeel: het is het proberen waard!

Advertisement