De borsteltruc voor lekker zachte handdoeken

door Natasja

29 December 2022

De borsteltruc voor lekker zachte handdoeken
Advertisement

Superzachte handdoeken wil iedereen natuurlijk. In werkelijkheid worden handdoeken na verloop van tijd en voortdurend wassen ruw en droog omdat hun vezels verharden.

Ze houden dus op functioneel te zijn voor datgene waarvoor ze bestaan, namelijk drogen. En ze zijn niet meer de knuffel die ze waren toen hun zachtheid nog intact was. Dus, op een gegeven moment wordt het noodzakelijk om ze te vervangen. Als je niet snel op dat punt wilt komen, is het een goed idee om eerst de juiste stappen en trucs te nemen om ze te wassen en te drogen op een manier die hun zachtheid behoudt.

Maar zelfs als dat laatste al een beetje gecompromitteerd is, zijn er oplossingen om dit probleem op te lossen. Een daarvan is de tandenborstelmethode. Door hieronder verder te lezen, zul je beter begrijpen waar we het over hebben.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Vreemd maar waar, harde handdoeken kunnen weer zacht worden met behulp van een bepaald type borstel.

Dit is meestal de rechthoekige die gebruikt wordt voor manicure. Maar als dat niet het geval is, zijn alle soorten borstels en borsteltjess met harde haren, zoals die voor het schoonmaken of het borsteltje voor bepaalde soorten massage, prima. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze schoon zijn.

De juiste manier om de borstel te gebruiken is echter onmiddellijk na het wassen en drogen. Leg de handdoeken op een horizontaal oppervlak en borstel ze voorzichtig. De vezels worden snel zachter en de handdoek wordt merkbaar zachter. 

Zoals gezegd, hoewel er enkele effectieve oplossingen zijn zoals deze van de borstel, is het nuttig om enkele stappen te ondernemen om de handdoeken langer zacht te houden. 

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Sommige zijn in het bijzonder de moeite waard om in gedachten te houden:

  • Gebruik baking soda in plaats van wasverzachter: hoewel wasverzachter onmiddellijke zachtheid geeft, drogen sommige chemische bestanddelen de vezels op lange termijn uit. Het is zeker beter om baking soda in het wasbakje te doen en eventueel enkele druppels essentiële olie toe te voegen om te parfumeren.
  • Vermijd ze te wassen met andere kledingstukken: om ze langer zacht te houden, kun je proberen ze alleen te wassen, zonder ze te mengen met andere kledingstukken.
  • Let op de temperaturen: houd altijd rekening met de aanbevolen wastemperatuur die op het etiket staat vermeld.
  • Overbelast de wasmachine niet: probeer ze te wassen zonder er te veel in de trommel te doen, want het is altijd beter als ze niet strak blijven zitten, anders lijden de vezels eronder.
  • Gebruik afwisselend de wasdroger en natuurlijk drogen: zodra ze uit de droger komen, lijken de handdoeken merkbaar zachter. Als je het echter voortdurend gebruikt, beschadig je ze eerder op de lange termijn. Veel beter is het om het af te wisselen.

Kende je deze geheimen al?

Advertisement