Gebruik de radiator luchtbevochtiger om bedwelmende geuren in huis te verspreiden

door Natasja

04 Januari 2023

Gebruik de radiator luchtbevochtiger om bedwelmende geuren in huis te verspreiden
Advertisement

Op zoek gaan naar de meest geschikte luchtverfrisser of parfum voor in huis is iets wat we allemaal heel vaak doen. Onaangename geuren in de woonomgeving vindt niemand fijn. En proberen het voortdurend geurig en aangenaam te maken om in te leven is daarom ons hoofddoel. We vinden echter niet altijd de meest geschikte manier om deze taak op te lossen of permanent uit te voeren.

De soorten luchtverfrissers die te koop zijn, zijn werkelijk talrijk, evenals de geuren die kunnen worden gebruikt. Maar soms voldoen ze niet omdat ze geen geur verspreiden die bij onze smaak past. Andere keren vervullen ze zelfs hun functie niet volledig. En ben je sommige geuren, hoewel lekker, op een gegeven moment zat en wil je ze veranderen.

Heb je er wel eens aan gedacht de luchtbevochtiger te gebruiken die op de radiator wordt bevestigd om dit probleem op te lossen en je huis altijd lekker te laten ruiken? Door hieronder te lezen, zul je ontdekken hoe dat moet.

Advertisement
paigezero/Reddit

paigezero/Reddit

Dit is waarschijnlijk een methode die niet iedereen kent, maar het verspreiden van geuren, via de luchtbevochtiger die je aan de radiator bevestigt om de lucht minder droog te maken, is een heel goede oplossing. Deze voorwerpen zijn meestal van aardewerk en er wordt water in gedaan om de lucht te bevochtigen. Er kunnen natuurlijke ingrediënten aan worden toegevoegd die door de verdamping van het water in staat zijn de omgeving te ontgeuren. De belangrijkste oplossingen in dit verband zijn de volgende:

  • Gedroogde producten: een eerste truc om deze huisgeur methode toe te passen kan zijn om gedroogde natuurlijke ingrediënten direct in het water in de houder te doen. Enkele van de meest populaire die je kunt drogen zijn: lavendel, kaneel, laurier, rozemarijn en citrusschillen. Dit zijn allemaal elementen die na het drogen hun reukvermogen intact houden of in sommige gevallen versterken. 

 

Advertisement
Pixabay

Pixabay

 

  • Infusies: een andere manier kan zijn om direct infusies te maken die, wanneer ze in de luchtbevochtiger worden gegoten, verdampen en de lucht parfumeren. Kook gewoon het ingrediënt waarvan je de geur het lekkerst vindt in water en filter het dan. In het geval van infusies kunnen andere, zoals rozenblaadjes en munt- of eucalyptusblaadjes aan de bovengenoemde worden toegevoegd.
  • Etherische oliën: de derde oplossing is iets minder natuurlijk, maar zeker veel praktischer en sneller. Laten we het hebben over essentiële oliën. Slechts 3 of 4 druppels in het water van de luchtbevochtiger zijn voldoende om de kamer in een mum van tijd te parfumeren. En je kunt kiezen uit een oneindig aantal geuren. Naast de reeds genoemde zijn er nog vele andere, die elk perfect zijn afgestemd op het type kamer, de voorkeuren en de behoeften.

Als deze trucs je hebben geïntrigeerd, hoef je ze alleen maar uit te proberen!

Advertisement