Vuil rond het toilet: hoe verwijder je het gemakkelijk en zonder de vloer te beschadigen

door Natasja

21 December 2022

Vuil rond het toilet: hoe verwijder je het gemakkelijk en zonder de vloer te beschadigen
Advertisement

De badkamer is de plaats in huis waar vuil en kalk zich het gemakkelijkst ophopen en is daarom de ruimte die we het vaakst schoonmaken. Vaak komt het echter voor dat er, ondanks een zorgvuldige dagelijkse reiniging, een donkere ring rond het sanitair ontstaat door de ophoping van vuil en de woekering van schimmel op de siliconen die het sanitair aan de vloer bevestigen.

Dus hoe herstel je silicone weer? Je hebt je ongetwijfeld afgevraagd of er een gemakkelijke en mogelijk niet-agressieve manier is om noch het sanitair noch de vloer waarop het is bevestigd, te beschadigen. Nou, het antwoord op je vraag is: ja, die is er! En vandaag laten we je een paar natuurlijke en zelfgemaakte trucs zien die je daarbij kunnen helpen.

Creativo

Creativo

Er zijn verschillende natuurlijke middelen die in dit geval kunnen worden gebruikt, maar er moet aandacht worden besteed aan het type vloer om deze niet te beschadigen.

  •  Witte azijn: te vermijden op delicate marmeren of natuurstenen vloeren, de reinigingskracht ervan kan worden benut door een microvezeldoek nat te maken die je om het te reinigen sanitair wikkelt. Laat het minstens 2 uur inwerken voordat je de doek verwijdert en wrijft om het vuil te verwijderen.
  • Natriumbicarbonaat: gebruik het verdund in een beetje water om een dikke pasta te vormen die je rond de basis van het sanitair verspreidt en laat het een uur inwerken alvorens het met een spons uit te wrijven en te verwijderen.
  • Citroenzuur: een ander middel om te vermijden op marmeren en natuurstenen vloeren, bereid een mengsel door 150 g te verdunnen in 1 liter water en spuit het rond de basis van het sanitair. Laat een uur zitten en spoel af.
  • Citroen: door het sap van 2 citroenen te mengen met een glas azijn krijg je een fantastisch product om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen. Spuit het op het te behandelen oppervlak en laat het een uur inwerken. Net als de afzonderlijke ingrediënten is dit mengsel niet geschikt voor kwetsbare vloeren.
  • Waterstofperoxide: je kunt dit middel alleen gebruiken op lichtgekleurde, sterke vloeren als alle andere middelen hebben gefaald. Meng anderhalve eetlepel waterstofperoxide met 2 eetlepels baking soda en 2 eetlepels Marseillezeep en smeer dit op het oppervlak en laat het een nacht inwerken.

Welk middel heb jij gekozen voor de badkamer?

Advertisement