Talkpoeder in huis: alternatieve toepassingen om altijd in gedachten te houden

door Natasja

30 Januari 2023

Talkpoeder in huis: alternatieve toepassingen om altijd in gedachten te houden
Advertisement

Talkpoeder, d.w.z. het zeer fijne poeder dat traditioneel wordt gebruikt om huidzweet of restvocht na een douche te absorberen, en dat meestal wordt gebruikt voor kinderen, is eigenlijk ook een waardevolle bondgenoot in verschillende situaties in huis. Juist vanwege het grote absorptievermogen, de aangename geur en het feit dat het (vooral bij gebruik van talkvrije poeders) over het algemeen niet schadelijk is voor de huid, kan het zonder problemen worden gebruikt in vele andere gevallen dan persoonlijke hygiëne.

Het heeft ook het voordeel dat het gemakkelijk verkrijgbaar en zeer goedkoop is. Lees verder om te ontdekken op hoeveel manieren je het in huis kunt gebruiken.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Als er krakende vloerdelen in het parket zitten, kun je proberen een beetje talkpoeder tussen de kieren te gieten.
  • Het is een geweldige deodorant om vooral in stinkende schoenen te gebruiken, zoals die welke voor sport zijn gebruikt. Maar je kunt ook wat in een kommetje gieten en dat in de kasten bewaren, waar het ook vocht opneemt.
  • Sommige mensen gebruiken het ook als afschrikmiddel voor mieren in huis, of tijdens een picknick buiten: strooi wat op de te beschermen plaatsen, en als het geen grootschalige plaag is, is dat misschien alles wat je nodig hebt.

 

Advertisement
Creativo

Creativo

 

  • Bij gebruik op de huid kun je het beste kiezen voor talkvrije formules, die meestal een andere naam hebben maar op dezelfde manier werken. Velen verkiezen het bijvoorbeeld boven de traditionele aftershave, omdat er poeders zijn met verzachtende eigenschappen (ook aanbevolen voor kinderen) die uitstekend werken op een door het ontharen geïrriteerde huid.
  • Het kan ook een noodvervanger zijn voor droogshampoo, te strooien bij de wortels van het haar om overtollig vet te absorberen. Daarna voorzichtig borstelen en zonder je haar te hoeven wassen, kun je nog een dag een fatsoenlijk kapsel hebben.
  • Als je ervoor zorgt dat je talkvrije formules kiest, kan het af en toe worden gebruikt als shampoo voor het wassen van huisdieren, vooral als het gaat om puppy's die nog niet met water kunnen worden gewassen.

Het is echt de moeite waard om wat talkpoeder in huis te hebben, vind je ook niet?

Advertisement