TV- en PC-schermen laten glanzen is eenvoudig met het juiste middel

door Natasja

12 December 2022

TV- en PC-schermen laten glanzen is eenvoudig met het juiste middel
Advertisement

Iedereen heeft inmiddels meer dan één lcd-scherm in huis dat regelmatig moet worden afgestoft en gepoetst. Van televisies en personal computers zijn er minstens twee of drie in elk huis. Ze schoonmaken lijkt eenvoudig, want ze zijn plat en glanzend.

In werkelijkheid hebben we te maken met zeer kwetsbare oppervlakken die voortdurend het risico lopen te worden bekrast, stuk te gaan of, in het gunstige geval, vol hinderlijke en ontsierende vlekken.

Er bestaan echter de juiste middelen en trucs om schermen op de meest geschikte manier te behandelen en schoon te maken zonder ze te verpesten. Lees hieronder verder en je zult begrijpen waar het om gaat.

via @vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

In een video op TikTok onthult @vekalife24, een zeer populaire Spaanse gebruikster en expert op het gebied van schoonmaaktrucs en huishoudelijke organisatie, de geheimen voor het perfect schoonmaken van een scherm. De door @vekalife24 getoonde en aanbevolen werkwijze in praktijk brengen is echt eenvoudig: 

  • Koop een spuitfles waarin je met behulp van een trechter een oplossing mengt van water en isopropylalcohol of een heel gewone ontsmettingsalcohol die je al in huis hebt.
  • Voor de juiste dosering meng je één deel alcohol met twee delen water. In de video gebruikt de creator Amerikaanse cups en gebruikt ze één alcohol voor elke twee water.
  • Schud de spuitfles goed en je reinigingsoplossing is in een mum van tijd klaar.

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Wanneer je het op schermen verkregen reinigingsmiddel gebruikt, moet je vermijden het rechtstreeks op het te behandelen oppervlak te spuiten. En vermijd vooral het gebruik van absoberend papier, wat vaak de neiging is bij glanzende oppervlakken. In plaats daarvan spuit het op een microvezeldoekje waarmee je het scherm zelf schoonmaakt en glanzend maakt, dat binnen enkele seconden weer glanst. Probeer het!

Je kunt het proces en het ongelooflijke resultaat rechtstreeks bekijken via de video https://www.tiktok.com/@vekalife24/video/7121831623984762155 in kwestie, die je kunt vinden op de pagina van de gebruikster. Hier heb je de mogelijkheid om te leren over andere ongelooflijke, effectieve schoonmaaktrucs die in elke omstandigheid van pas kunnen komen. 

Kende je de zojuist beschreven methode al? Zo niet, dan kun je het meteen uitproberen!

Advertisement