Kalkvlekken op kranen? Gebruik scheerschuim om ze te laten verdwijnen

door Natasja

05 December 2022

Kalkvlekken op kranen? Gebruik scheerschuim om ze te laten verdwijnen
Advertisement

Zowel in de badkamer als in de keuken, er zijn veel kranen in huis die voortdurend vuil worden: soms komt het door zeepresten die erop komen, soms vuil van de afwas in de spoelbak, of ook vingerafdrukken die na gebruik achterblijven... Maar in de meeste gevallen zijn het de kalkvlekken die achterblijven als de waterdruppels opdrogen op het metaal. In het begin vallen ze misschien niet op, maar als ze niet regelmatig worden verwijderd, worden ze uiteindelijk een zichtbare laag die eerst de esthetiek en later de functionaliteit aantast.

Daarom is het beter om tijdig actie te ondernemen en de juiste middelen te gebruiken om kranen te ontkalken en ze als nieuw te laten glanzen. Onder de verschillende hulpmiddelen waarop je een beroep kunt doen is ook een product dat je vaak in de badkamer aantreft, en dat je in ieder geval gemakkelijk in winkels kunt vinden: scheerschuim. Lees verder voor meer informatie.

Advertisement
BlueRosesRiver/Reddit

BlueRosesRiver/Reddit

De methode is echt vanzelfsprekend: bestrooi het metalen oppervlak met scheerschuim, laat het een paar minuten inwerken en wrijf dan een beetje met een doek. Sommige mensen gebruiken liever een droge doek en nemen alles af tot het oppervlak glanzend is. Anderen gebruiken eerst een vochtige doek om het grootste deel van het schuim te verwijderen, en vegen dan met een droge doek erover om alle resten te verwijderen en het metaal weer te laten glanzen.

Het aanbevolen scheerschuim is echter het traditionele, d.w.z. een wit schuim zonder gelbestanddelen.

Dit middel komt ook van pas bij diverse andere klusjes in huis:

  • je kunt een dunne laag op spiegels smeren, deze met een goed gedroogde zachte microvezeldoek afnemen en inwrijven tot het glas weer glanst. Dit voorkomt dat de spiegel beslaat!
  • het kan worden gebruikt voor vlekken op tapijten, vloerbekleding en stoffering: het lijkt erop dat de beste methode in deze gevallen is om een beetje schuim op de vlek aan te brengen, het te laten drogen en vervolgens, als alles droog is, de vlek met een doek af te vegen of een stofzuiger te gebruiken om alle resten te verwijderen.
  • metalen sieraden laten glanzen: het werkt net als op metalen kranen!

Heb je wel eens scheerschuim gebruikt bij deze huishoudelijke taken?

Advertisement