Laat je huis ook tijdens het stofzuigen lekker ruiken met een paar eenvoudige trucs

door Natasja

27 November 2022

Laat je huis ook tijdens het stofzuigen lekker ruiken met een paar eenvoudige trucs
Advertisement

We weten allemaal dat als we stof, haar, kruimels en al dat fijnere, verraderlijke vuil dat op geen enkele andere manier kan worden verzameld, effectief willen verwijderen, er niets beter is dan een stofzuiger. Er zijn veel verschillende modellen, met verschillende accessoires, functies en vermogen, maar ze doen allemaal geweldig werk als het gaat om het verwijderen van droog vuil van vloeren en diverse oppervlakken.

Vaak gebeurt het echter dat de warme lucht die ze uit de ventilatieroosters blazen tijdens het gebruik een wat onaangename geur verspreidt. Dit gebeurt ook omdat je er misschien niet aan gedacht hebt de verschillende onderdelen van het apparaat goed schoon te maken, maar naast het verhelpen van deze nalatigheid, kun je het verschijnsel tegengaan en juist het huis lekker laten ruiken door enkele trucs bij het gebruik van de stofzuiger toe te passen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Als je een stofzuiger hebt met een opvangbak die open of los kan, kun je daar een beetje baking soda en een paar druppels van een essentiële olie naar keuze in gieten. Anders kun je er een beetje kaneelpoeder of een andere specerij als fijn poeder bij doen.

Als de stofzuiger daarentegen opvangzakken heeft, kun je een soortgelijk effect bereiken door baking soda met essentiële olie op de vloer te gieten (een paar eetlepels, gemengd met de olie in een willekeurig glas voordat je het op de vloer aanbrengt, is echt voldoende), en dan de stofzuiger te gebruiken door dat hoopje baking soda op te zuigen, en dan verder te gaan met de rest van het huis. Je kunt ook een paar druppels essentiële olie op de papieren zakken druppelen. Balsamico- of citrusgeuren zijn perfect voor deze methoden.

Als het apparaat het vuil in een met water te vullen reservoir leidt, zou je daar de essentiële olie in kunnen gieten.

Vergeet het onderhoud niet: al deze zeer eenvoudige en natuurlijke methoden kunnen weinig uitrichten als de stofzuiger niet goed wordt schoongemaakt en onderhouden. Dit betekent dat je na elk gebruik, vooral als het apparaat veel heeft gewerkt, de hulpstukken van eventueel achtergebleven vuil moet ontdoen, maar ook de slangen en alle onderdelen die gemakkelijk van de behuizing kunnen worden losgemaakt. De behuizingen van de zakken en de tanks zelf moeten ook worden gereinigd (altijd zodanig dat de motor en de elektronische onderdelen niet met water worden beschadigd). Ten slotte moeten de filters worden gereinigd of vervangen volgens de instructies van de fabrikant.

Door op deze tips te letten, zal het gemakkelijk zijn om ook tijdens het stofzuigen een aangename geur in huis achter te laten!

Advertisement