Laat apparaten en metalen oppervlakken met slechts één ingrediënt glimmen

door Natasja

01 December 2022

Laat apparaten en metalen oppervlakken met slechts één ingrediënt glimmen
Advertisement

We weten dat we voor het beste resultaat bij het schoonmaken van bepaalde oppervlakken vaak moeten weten welk product het meest geschikt is. Er zijn namelijk materialen die speciale zorg vereisen, anders zal elke reinigingspoging geen succes zijn. Maar in het geval van metaal, of liever gezegd het roestvrij staal dat de buitenkant van veel keukengerei tot en met grote huishoudelijke apparaten bedekt, is het niet noodzakelijkerwijs zo dat de beste resultaten alleen kunnen worden bereikt door specifieke producten te gebruiken.

In feite kun je ook gebruik maken van een meer algemeen "ingrediënt", dat meestal zeer goedkoop en zeer eenvoudig verkrijgbaar is, en met een beetje ellebogenvet worden de keukenoppervlakken als een spiegel zo glimmend. Heb je geraden wat het is? Lees verder om het te ontdekken.

via @cleaningwithgabie/TikTok

Advertisement
@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

Zoals je ook kunt zien in een video van het TikTok-account van @cleaningwithgabie is het product in kwestie babyolie, het soort dat bedoeld is voor de zeer delicate huid. Sommige van deze producten van bekende merken ken je vast wel en je zult ze in de supermarkt bij je in de buurt hebben gezien. Aangezien het ook nuttig is voor diverse andere situaties in huis, van huidverzorging tot het verwijderen van kauwgom, kan het geen kwaad om een flesje ervan in een la te hebben liggen, klaar voor gebruik.

Om het te gebruiken voor het laten glanzen van roestvrijstalen oppervlakken, hoewel de video het niet specifiek vermeldt, is het altijd raadzaam om eerst schoon te maken met een mild reinigingsmiddel (ook Marseillezeep is prima), vooral als er voedselvlekken of ander resistenter vuil op zit. Zodra het grootste deel van het vuil is verwijderd, om geen vlekken te zien, ga je over tot het laten glanzen met olie.

Alles wat je nodig hebt is een microvezeldoekje en babyolie.

Giet een kleine hoeveelheid op het doekje (beter een tweede keer dan overdrijven en alles vet maken), wrijf het dan op het oppervlak met gelijkmatige bewegingen tot je geen strepen meer ziet of de vettige laag opmerkt. Ga door tot je het hele oppervlak hebt laten glanzen en de apparaten zullen als nieuw glimmen. Bekijk de video https://www.tiktok.com/@cleaningwithgabie/video/7146641560195632389 hier.

Wanneer je ook wat aangekoekt vuil moet schoonmaken is een truc die veel mensen toepassen, het gebruik van motorolie, het WD-40 smeermiddel. Heb je deze middelen wel eens geprobeerd?

Advertisement