5 schoonmaaktrucs om in gedachten te houden om onnodige problemen te voorkomen

door Natasja

21 November 2022

5 schoonmaaktrucs om in gedachten te houden om onnodige problemen te voorkomen
Advertisement

Het huis goed onderhouden houd je altijd bezig. Het gaat om veel meer dan regelmatig vegen of opruimen: je moet ook op de hoogte zijn van eventuele bijkomende problemen die zich gewoonlijk kunnen voordoen als gevolg van een hele reeks specifieke omstandigheden, zodat je weet hoe je ze op de juiste manier kunt aanpakken of beter nog, voorkomen. Als er bijvoorbeeld vochtige ruimtes zijn, moeten deze zo droog mogelijk worden gehouden om schimmelvorming te voorkomen, of kunnen verschillende trucs worden toegepast om onaangename geuren tegen te gaan, enzovoort.

Het zijn allemaal gebruikelijke trucs, die de moeite waard zijn om te onthouden. Lees verder voor meer informatie.

s0meb0dyElsesProblem/Reddit

s0meb0dyElsesProblem/Reddit

Met steenzout kan een rudimentaire, maar efficiënte ontvochtiger worden gemaakt voor ruimten als kelders en ruimtes onder de trap, die vaak vatbaarder zijn voor vocht en waar onvoldoende zonlicht of ventilatie is. Je moet dan twee emmers stapelen, waarbij je de bodem van de ene die in de andere is geplaatst licht doorboort. Vul de doorboorde emmer met steenzout, en na verloop van tijd zal die vocht absorberen, waardoor het water in de bak eronder druppelt. Vergeet niet de onderste emmer regelmatig te legen, en eventueel de hoeveelheid steenzout in de andere bij te vullen, en het zal een zeer goede en goedkope remedie zijn.

Advertisement
hellaripe/Reddit

hellaripe/Reddit

Als je vochtige vlekken opmerkt, terwijl ze nog heel klein en niet erg omvangrijk zijn, kun je  ingrijpen door ze te wassen met bleekmiddel, of (het is minder agressief en moet langer in contact blijven met het oppervlak), met waterstofperoxide of actieve zuurstofbleekmiddel (de zachte soort, zonder chloor). Dit zijn middelen die sporen doden, en wanneer alles goed gedroogd is (denk eraan te werken in een geventileerde kamer), kan de beschadigde verf worden afgeschraapt en opnieuw worden geschilderd.

stuckinmcrohio/Reddit

stuckinmcrohio/Reddit

Om spoelbak- of wastafelafvoeren te laten glanzen, kun je ze schrobben met een oude tandenborstel en wat tandpasta (traditionele, gelvrije zijn beter), of ook witte azijn.

cpkriener575/Reddit

cpkriener575/Reddit

Een methode om onaangename geuren na toiletgebruik snel te laten verdwijnen, is het aansteken van een lucifer in de buurt van het toilet, waardoor methaan in de lucht wordt verbrand. Wees voorzichtig, zoals altijd, bij het omgaan met vuur.

Welke schoonmaaktrucs vind jij onmisbaar in het dagelijks leven?

Advertisement