9 ideeën om de woninginrichting smaakvol en origineel op te fleuren

door Natasja

28 November 2022

9 ideeën om de woninginrichting smaakvol en origineel op te fleuren
Advertisement

In huis hebben we altijd specifieke accessoires nodig voor bepaalde doeleinden, maar als ze ook nog mooi of origineel zijn voor het oog, kan dat zeker geen kwaad. Nut combineren met schoonheid is immers het doel van succesvol design, dat voor ieder van ons verschillende vormen kan aannemen.

Dus, als je de inrichting van een kamer een beetje wilt opfleuren, maar zonder de moeite te nemen van dure en veeleisende projecten zoals het herinrichten van het hele uiterlijk van je huis, waarom concentreer je je dan niet op een paar accessoires of voorwerpen die je in het zicht kunt bewaren? Van kussens tot spiegels, hier zijn enkele gerichte ingrepen die een kamer kunnen transformeren.

Advertisement

Heb je genoeg van dezelfde oude keramische of glazen vazen? Zonder een fortuin uit te geven kun je decoreren met de dynamische, kleurrijke en moderne vormen van vele acrylmodellen!

Advertisement

Als het bed je saai lijkt en de grootte van de kamer het toelaat, waarom denk je er dan niet over om het in te lijsten met een moderne hemel met essentiële lijnen? Je zou het dan ook kunnen uitrusten met zeer lichte gordijnen of zelfs lampjes.

Kussens op banken en fauteuils: zoek een standaard kussen en koop zoveel mogelijk kussenslopen. Het zal een manier zijn om het "gezicht" van de bank of fauteuil te veranderen iedere keer dat je dat maar wilt, eventueel volgens de kleuren van de seizoenen of ook om belangrijke feestdagen te vieren.

Hier en daar kun je de opeenvolging van meer gewone patronen ook doorbreken met wat kussens met een vorm die echt in het oog springt, elegant of misschien ook grappig lijkt. Er zijn er echt oneindig veel om uit te kiezen.

Een van de meest populaire spiegelmodellen sinds lange tijd is de ronde, grote, frameloze spiegel. Een zeer strakke vorm die stijlvol inricht zonder veel geld uit te geven maar die er soms wat te saai uitziet. Een manier om dat te compenseren is bijvoorbeeld een plank toe te voegen die de cirkel aan de onderkant doorsnijdt en van links naar rechts loopt.

Advertisement

Zie je op tegen het idee om de muur permanent opnieuw te verven, of kun je dat niet omdat je het huis huurt? Er is zelfklevend behang dat kan worden verwijderd. Het perfecte idee om allemaal accentmuren te maken, en ze te veranderen of te verwijderen wanneer je maar wilt.

Als je het niet erg vindt om aandacht te besteden aan het onderhoud ervan, is een hoogpolig tapijt een inrichtingsaccessoire dat elke kamer, vooral een slaapkamer, in een mum van tijd warmer en comfortabeler maakt.

Advertisement

Wat voor kussens geldt, geldt ook voor lijsten waarmee de muur van de woonkamer of een andere muur in huis wordt versierd. Verander de sfeer, al was het maar door foto's en afdrukken in de lijsten te vervangen, wanneer je maar wilt.

En waarom geen creatief tintje toevoegen met klokken, lampen of andere inrichtingsaccessoires met een uitgesproken origineel ontwerp, misschien geïnspireerd op een beroemd kunstwerk?

Welke truc zou jij gebruiken om je interieur op te fleuren?

Advertisement