Verspreid heerlijke geuren door het hele huis met deze eenvoudige natuurlijke methoden

door Natasja

16 December 2022

Verspreid heerlijke geuren door het hele huis met deze eenvoudige natuurlijke methoden
Advertisement

Een huis binnenkomen en een aangename geur aantreffen is iets wat de stemming verbetert, ook al beseffen we dat niet altijd. Het is iets dat veel verder gaat dan het eenvoudig wegnemen van onaangename geuren die af en toe in huis kunnen voorkomen: het gaat er echt om het huis gezelliger te maken en ons welzijn te bevorderen. Eigenlijk een soort aromatherapie.

Dus kamers schoonmaken met je favoriete producten helpt je daarbij, net als misschien het ruiken van de geur van wasgoed van de verschillende stoffen in huis. Maar wat als je de geur in huis wilt benadrukken met natuurlijke methoden? Lees verder om enkele van de meest populaire of merkwaardige methoden die online worden gedeeld te ontdekken.

Advertisement

Citrusvruchten en kruiden in de pan

Citrusvruchten en kruiden in de pan

britryhuctam/Reddit

Ideaal middel als het koud is. Een pan met water op het fornuis laten sudderen, gevuld met schijfjes citrusvruchten, bladeren van een aromatische plant, kruiden naar keuze: het is een onfeilbare oude methode. Als je echter bezorgd bent over het verbruik, kun je de warmte van radiatoren benutten door er kleinere schalen op te zetten, of de bovenste plank van een houtkachel gebruiken.

In plaats van schijfjes kun je ook de schillen van citroenen, mandarijnen, sinaasappels enzovoort proberen.

Advertisement
Shuckles116/Reddit

Shuckles116/Reddit

Baking soda in de koelkast: wanneer de onaangename geuren die je wilt vermijden zich in de koelkast bevinden, kun je wat baking soda erin zetten, bij voorkeur in een glas of kleine kom, en dan na enkele dagen verversen.

RaveNNevarAve/Reddit

RaveNNevarAve/Reddit

Baking soda helpt ook bij het ontgeuren van bekleding en matrassen. Strooi een beetje op het oppervlak, laat het maximaal een paar uur zitten en zuig het dan op.

Creativo/LinenDuet Etsy

Creativo/LinenDuet Etsy

Voor gordijnen zijn er verschillende mogelijkheden: in een spuitfles kun je een mengsel maken van water waarin je een half glas citroensap hebt gemengd (het beste te gebruiken op witte of lichtgekleurde gordijnen). Je kunt ook gedistilleerd water en 30 druppels van een essentiële olie naar keuze gebruiken.

DIY sprays kunnen ook worden gebruikt op kussens die de bank versieren, maar vergeet nooit deze stoffen regelmatig te wassen.

Flassie/Reddit

Flassie/Reddit

Als je een diner of lunch plant, en je bent van plan ananas te serveren, kun je er ook een lekker geurende kaars van maken! Trek het vruchtvlees eruit zonder de schil van de vrucht te breken, zodat het een echte "pot" blijft. Je kunt ook ruitvormen of vierkanten aan de zijkanten uitsnijden. Plaats een kaars in het midden en je hebt een lantaarn met een bedwelmende geur.

Vergeet echter niet de lege schil van de vrucht de volgende dag weg te gooien, voordat deze begint te bederven en muggen en insecten aantrekt.

Advertisement