Fantastische trucs om in gedachten te houden: ze zullen in het dagelijks leven van pas komen

door Natasja

18 November 2022

Fantastische trucs om in gedachten te houden: ze zullen in het dagelijks leven van pas komen
Advertisement

Het dagelijks leven stelt ons altijd voor kleine en grote uitdagingen die ons echt op de proef kunnen stellen. Maar hoeveel voldoening geeft het om elk klein obstakel te overwinnen, misschien door een ingenieuze oplossing te vinden die de taak voor ons gemakkelijker maakt? Misschien heeft iemand je onlangs een van deze trucs geleerd, net nu je de kans krijgt om hem in praktijk te brengen. Of misschien ben jij degene die dat trucje vindt dat een probleem in een seconde oplost zonder tijd of moeite te verspillen.

Als je je leven wilt vereenvoudigen, maar te lui bent om oplossingen te bedenken, stellen we hier 10 mogelijke trucs voor die je zullen helpen.

Advertisement

1. Kaarsen aansteken

Je moet een kaars aansteken, maar is de lont te ver naar beneden gezakt? Gebruik een spaghettistengel als aansteker om je vingers niet te verbranden.

Advertisement

2. Stofopvanger

Als je een gat in de muur moet boren en je niet wilt dat het stof zich over de hele vloer verspreidt, neem dan een post-it, vouw het dubbel en bevestig het aan de muur, net onder het punt waar je gaat boren: het vangt al het stof op.

3. Bananen langer vers

Om te voorkomen dat de bananen te snel rijpen, wikkel het steeltje in wat plasticfolie of aluminiumfolie: zo voorkom je dat het ethyleen de hele vrucht bereikt en deze rijpt.

4. Smartphone speaker

Wil je met vrienden naar muziek luisteren, maar heb je geen speaker voor je smartphone? Maak er een van een rol toiletpapier en twee wegwerpbekers!

5. Verpakking dichtmaken

Wanneer de verpakking van een levensmiddel in zakken opnieuw moet worden gesloten, heb je geen wasknijper of klem nodig: knip de hals van een fles uit, leg deze op de te sluiten zak, vouw de zak over de hals en sluit de dop.

Advertisement

6. Haar verwijderen

Op zoek naar een effectieve methode om honden- en kattenhaar van tapijten, banken of vloerbekleding te verwijderen? Gebruik een wisser: het resultaat zal perfect zijn!

7. Perfecte plakjes

Om zacht fruit zoals aardbeien of bananen in plakken van gelijke dikte te snijden, gebruik een eiersnijder!

Advertisement

8. Ruimtebesparende lessenaar

Als je een recept in een boek moet volgen, maar de keuken heeft niet genoeg ruimte, gebruik dan een hanger om het receptenboek aan de kast te hangen!

9. Spaghettihouder

De chipskokers zijn perfect als spaghettihouders!

Advertisement

10. Tandpastadispenser

Om je tandpasta perfect te doseren, schroef een zeepdispenser op de tube.

Dit waren slechts enkele van de vele tijd- en moeitebesparende ideeën. De ideeën zijn werkelijk eindeloos, veel plezier met het ontdekken van meer ideeën!

Advertisement